Домашно парено тесто

Необходими продукти:
- 60 грама брашно
- 150 милилитра вода
- 50 грама масло
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Налейте 150 милилитра студено вода в малка тенджера, добавете 50 грама краве масло и поставете съда върху котлона. Бъркайте непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно, след което изсипете брашното в течността и разбийте бързо.
Трябва да се получи топка тесто, която лесно се отлепя от стените на тенджерата. На този етап сложете яйцата и разбийте отново до еднородност.
Прочетете също "Седем съвета за идеално парено тесто"
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Шоколадови палачинки
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Картофени рулца в тесто
- Турски питки Поача
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
- Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Плосък хляб без глутен
Коментари към Домашно парено тесто