Домашно парено тесто
Необходими продукти:
- 60 грама брашно
- 150 милилитра вода
- 50 грама масло
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Налейте 150 милилитра студено вода в малка тенджера, добавете 50 грама краве масло и поставете съда върху котлона. Бъркайте непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно, след което изсипете брашното в течността и разбийте бързо.
Трябва да се получи топка тесто, която лесно се отлепя от стените на тенджерата. На този етап сложете яйцата и разбийте отново до еднородност.
Прочетете също "Седем съвета за идеално парено тесто"
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Погача за прощъпулник
- Бързи питки без месене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бърза пица без месене
- Как да си направим декорация за сладкиши, торти или десерти с парено тесто
- Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце
- Турски питки Поача
- Тутманик
- Пърленки с прясно мляко и сирена
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
Коментари към Домашно парено тесто