Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Домашно парено тесто

Домашно парено тесто

Домашно парено тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 60 грама брашно
  • 150 милилитра вода
  • 50 грама масло
  • 2 яйца

 

Начин на приготвяне:

Налейте 150 милилитра студено вода в малка тенджера, добавете 50 грама краве масло и поставете съда върху котлона. Бъркайте непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно, след което изсипете брашното в течността и разбийте бързо.

Трябва да се получи топка тесто, която лесно се отлепя от стените на тенджерата. На този етап сложете яйцата и разбийте отново до еднородност.

Прочетете също "Седем съвета за идеално парено тесто"

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитно