Домашни ябълкови палачинки
Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 300 милилитра сметана
- 2 яйца с разделени жълтъци от белтъци
- 30 грама пудра захар
- щипка сол
- 200 грама настъргани ябълки
- масло за тигана
За гарниране:
- 150 грама заквасена сметана
- 1 1/2 супени лъжици кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа разбийте жълтъците, сметаната, захарта и солта.
- Добавете брашното и разбъркайте за кратко. Оставете сместа да си почине в продължение на 30 минути.
- В друга купа разбийте белтъците на сняг и постепенно ги добавете в основната смес.
- Прибавете настърганите ябълки и разбръкайте, за да се разпределят равномерно.
- Разтопете 1/2 супена лъжица масло в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън.
- Изсипете 1/2 чаена чаша от сместа и печете до златисто кафяв цвят от двете страни. Повторете с останалото тесто.
- В малка купа смесете заквасената сметана, кафявата захар, индийското орехче и канелата. Разбъркайте добре.
- Поднесете ябълковите палачинки топли, гарнирани с овкусената сметана.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинките на баба
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Домашни ябълкови палачинки