Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашни слепени бисквити

Домашни слепени бисквити

Домашни слепени бисквити - изображение

Необходими продукти:

  • 115 грама безсолно тесто, на стайна температура
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 55 грама златен сироп
  • 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
  • щипка сол
  • 1/4 чаена лъжица екстракт от кокос (по желание)
  • 160 грама брашно
  • около 40 грама какао
  • за пълнежа:
  • 170 грама масло
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1/8 чаена лъжица сол
  • 2 чаени чаши пудра захар

Начин на приготвяне:

Комбинирайте маслото, захарта, златния сироп, содата за хляб, солта и екстракта. Смесете с миксер, с приставка за тесто. Смесете на ниска скорост, след това увеличете оборотите за 5 минути.

Пресейте брашното и какаото. Добавете ги към масления крем и разбивайте. В началото тестото изглежда сухо, но постепенно ще се получи гладко тесто.

Омесете топка и е разделете на две части.

Поръсете обилно с какао и кухненския плот и поръсете тестото. Разточете 1 сантиметър дебел блат. Може да използвате точилка с формички, за да изтъните до 6 милиметра блата, ако не разполагате с такава, разточете до необходимата дебелина с обикновената точилка. Изрежете кръгли формички и направете печат с форма за сладки.

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Остатъците от тестото премесете и отново разточете, докато използвате цялото количество.

Печете за 15 минути, докато бисквитите покафенеят и станат твърди. Оставете да се охладят на стайна температура, след това извадете от тавата.

Преди да започнете да подготвяте пълнежа, обърнете половината бисквити, за да може веднага да ги запълните, след като крема е готов.

Разтопете маслото на ниска температура, докато маслото се избистри.

Прецедете го в купата на миксера. Добавете ванилията, солта и пудрата захар. Миксирайте ги добре, докато се получи гладък крем - около 5 минути.

Прехвърлете крема в пош и веднага нанесете малка част от крема в центъра на всяка от обърнатите бисквити. Залепете другата част бисквити и съхранявайте в херметически затворен съд. Съхранявайте до 1 седмица на стайна температура и до 3 седмици, до месец в хладилник и за 3 месеца замразени във фризера.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитно