Домашни сладки с глазура и кокос
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 200 грама масло
- 1 яйце
- 3 супени лъжици захар
- 1 пакетче ванилова захар
- щипка сол
За глазурата:
- 4 супени лъжици сметана
- 4 супени лъжици какао
- 6 супени лъжици захар
- натрошени бисквити или кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Размекнете маслото, но не оставяйте да се разтопи. Нарежете го на парчета, сложете яйцето, солта, захарта (двата вида). Пресейте брашното и замесете твърдо тесто с ръце. Маслото трябва да е меко, за да се меси по-лесно. След това накъсайте на малки топчета (с големина на орех) и ги изпечете при 180 - 200 градуса във фурната в продължение на около 15 минути. Докато трюфелите изстиват, направете глазурата, смесвайки всички продукти за нея. Сложете сместа на слаб огън, докато заври. Когато това стане, намалете температурата и след 1 - 2 минути свалете от котлона. Потопете всяко "орехче" в получената глазура, а може да ги направите и различни. Оваляйте в натрошени бисквити, кокосови стърготини или смлени ядки. Подредете в подходящ съд и поднесете.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
- Снежни коледни сладки без печене
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Какаови сладки с фъстъчено масло и овесени ядки
- Кокосови сладки, потопени в шоколад
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Напукани какаови сладки с пудра захар
- Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
- Маслени сладки със заквасена сметана
Коментари към Домашни сладки с глазура и кокос