Домашни канелони с пилешка кайма, запечени в доматен сос с кашкавал
Необходими продукти:
600 грама пилешка кайма
20 милилитра зехтин
5 грама смлян черен пипер
50 грама заквасена сметана
150 грама кашкавал
2 скилидки чесън
1 глава лук
300 грама брашно
400 грама консерва домати в собствен сок
5 грама сол
5 стръка пресен копър
3 яйца
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в купа и към него прибавете яйцата. Замесете меко тесто (месете около 10 минути), което покрийте с кърпа и оставете да престои 50-60 минути.
През това време подгответе плънката.
Смесете в купа каймата с настъргания лук, добавете подправките, копъра, чесъна.
Заемете се отново с тестото. Разделете го на две части, които разточете максимално тънко.
Разрежете всяка от тях на 6 правоъгълника с приблизителни размери от 12 х 14 сантиметра.
Налейте вода в тенджера, подсолете, добавете 1 лъжица зехтин и поставете на котлона да заври. Когато това стане, последователно пуснете парчетата тесто в нея за около половин минута, след това извадете и сложете в съд със студена вода.
Мокрите основи подредете върху кърпа и в единия им край сложете по малко настърган кашкавал.
Върху него разпределете плънката от каймата.
И навийте рула.
Подредете ги плътно едно до друго в намазнен съд (на няколко реда).
Залейте със сос, който се приготвили, като разбиете консервираните домати със сметаната и добавите подправки на вкус.
Подставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40-50 минути.
След това поръсете с настърган кашкавал и върнете ястието във фурната за още 10 минути, за да се запече и да се образува неустоима коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Канелони с пилешко, гъби и бешамелов сос
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Канелони с кайма, лапад и спанак с доматен сос и кашкавал
- Канелони със спанак и рикота в сос
- Канелони с плънка от сирене и чесън в сос бешамел
- Канелони с кайма и сос бешамел
- Панирани пълнени канелони
- Канелони с кайма и гъби в доматен сос
- Канелони с пилешко филе, моцарела и патладжани
Коментари към Домашни канелони с пилешка кайма, запечени в доматен сос с кашкавал