Домашни бонбони от лешници и стафиди
Необходими продукти:
500 грама стафиди
500 грама лешници
200-300 грама кондензирано мляко
ванилия
Начин на приготвяне:
Измийте стафидите и ги смелете.

Лешниците изпечете леко в сух тиган и оставете да се охладят.

След това смелете с помощта на блендер. Оставете малко от смлените ядки за овалване.

Останалото количество смесете със стафидите. Добавете кондензираното мляко, ванилията и разбъркайте всичко добре. Точното количество мляко преценете по време на приготвянето, трябва да получите консистенция, от която да може да оформите топчета.

Когато направите бонбоните, оваляйте всеки от тях в отделените смлени лешници и може да украсите с парченце ядка, захаросан или сух плод.


Вариант е да замените кондензираното мляко с мед, стафидите - с други сушени плодове, а лешниците - с ядки по ваш избор.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ЛИКОРИЯ - РОШЕН ЗА ГЪРЛО С НИШАДЪР 126 гр.
МЕНТИНА КАРАМЕЛАЖНИ БОНБОНИ СПЕАРМИНТ 40 г
БИЛКОВИ БОНБОНИ ЗА СВЕЖ ДЪХ АЛПЕНКРАФТ 75 г SALUS HAUS
АЛПИ ДЪВЧАЩИ БОНБОНИ С ПЪЛНЕЖ МАГАРЕШКО МЛЯКО И ШОКОЛАД 60 г
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
МЕНТИНА ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ МЕНТА 80 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Здравословни бонбони от ядки и фурми
- Овесени бонбони с банан
- Направете си енергийни бонбони от орехи, ягоди и червени боровинки
- Шоколадови бонбони с крем и ядки
- Бананови бонбони с шоколадова глазура
- Бананово-овесени сладки с лешници, канела и мед
- Облекчете кашлицата с билкови бонбони от мащерка, евкалипт, розмарин и градински чай
- Бонбони от сушени плодове
- Бонбони от нахут с орехи, мед и канела
Коментари към Домашни бонбони от лешници и стафиди