Домашни бонбони от лешници и стафиди
Необходими продукти:
500 грама стафиди
500 грама лешници
200-300 грама кондензирано мляко
ванилия
Начин на приготвяне:
Измийте стафидите и ги смелете.
Лешниците изпечете леко в сух тиган и оставете да се охладят.
След това смелете с помощта на блендер. Оставете малко от смлените ядки за овалване.
Останалото количество смесете със стафидите. Добавете кондензираното мляко, ванилията и разбъркайте всичко добре. Точното количество мляко преценете по време на приготвянето, трябва да получите консистенция, от която да може да оформите топчета.
Когато направите бонбоните, оваляйте всеки от тях в отделените смлени лешници и може да украсите с парченце ядка, захаросан или сух плод.
Вариант е да замените кондензираното мляко с мед, стафидите - с други сушени плодове, а лешниците - с ядки по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бонбони орео с шоколад
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Как да направим полезни дъвки за децата в домашни условия?
- Кокосови бонбони от кондензирано мляко с бадеми
- Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена
- Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис
- Бисквитени бонбони с масло, какао и ядки
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
Коментари към Домашни бонбони от лешници и стафиди