Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашни бонбони Маршмелоу

Домашни бонбони Маршмелоу

Домашни бонбони Маршмелоу - изображение

Необходими продукти:

  • 2 яйчени белтъка
  • 75 грама захар
  • 25 грама бързо разтворим желатин
  • 110 милилитра вода
  • хранителен оцветител по избор и по желание
  • 1 чаена лъжица олио

бонбони Маршмелоу

бонбони Маршмелоу


Начин на приготвяне:

Изсипете желатина в дълбока купа, като е най-добре тя да бъде стъклена. Залейте го с преварена вода (със стайна температура) и оставете за 10-15 минути, за да набъбне.

желатин

С миксер на средна скорост разбийте белтъците, докато се превърнат в пяна.

белтък

белтък

Постепенно, на малки части, добавете захарта. Разбивайте на високи обороти и не изключвайте уреда, докато не сложите всичката захар.

захар

Ако ще използвате оцветител, сега е моментът да го добавите. Може да използвате натурални алтернативи, например: сок от цвекло, моркови, спанак. Разбийте за още 2-3 минути.

оцветител

Набъбналия желатин сложете в микровълновата за 30-60 секунди, за това време той ще се разтвори напълно, след което прецедете през слой марля.

желатин

Прибавете го при белтъчената пяна и разбийте, за да се разпредели равномерно желатинът.

желатин

Подгответе си подходяща формичка с високи стени, застелете вътрешната й част с найлоново фолио, подмажете с олио (което няма аромат). Разпределете равномерно сместа в съда и приберете за 3-4 часа в хладилника.

бонбони Маршмелоу

Когато съдържанието стегне, старателно обърнете формата върху пергамент. Отстранете фолиото и нарежете десерта на неголеми кубчета.

бонбони Маршмелоу

Бонбоните се съхраняват няколко дни на студено.

бонбони Маршмелоу

бонбони Маршмелоу

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady-day.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлСнимки