Домашна целинова сол
    Необходими продукти:
- 3 чаени чаши листа от прясна целина
 - 1 чаена чаша фина морска сол
 
Начин на приготвяне:
- Измийте листата от целина под студена течаща вода и ги отцедете.
 - Внимателно ги подсушете с кухненска хартия и ги разпределете върху голям лист за печене.
 - Оставете листата да се изсушат на стайна температура в продължение на 1 ден, след което ги стрийте в хаванче или с ръце.
 - Смесете 1/2 чаена чаша суха целина и 1 чаена чаша фина морска сол в кухненски робот и ги смелете до желаната големина.
 - Съхранявайте целиновата сол в стъклен буркан с херметическо затваряне.
 - Използвайте за овкусяването на салати, супи и различни ястия.
 
Приятен апетит!

Снимки: lingonberryjam.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АТАКАМСКА ДРЕВНА СОЛ 300 г ЗДРАВНИЦА
КЕЛТСКА СОЛ - ГРАНУЛИ - ЕСТЕСТВЕНО ВЛАЖНА 1 кг LE GUERANDAIS
КЕЛТСКА СОЛ - ФИНА - ЕСТЕСТВЕНО ИЗСУШЕНА 500 г LE GUERANDAIS
ХЕЛИКС ОСТЕО СИСТЕМ 300 мл LE REEL
ГРЕВИЯ НОРМАЛ ПРЕША + ХЕСПЕРИДИН + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
 - Други сосове и подправки
 - Какво лекува английската сол
 - Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
 - Калоферче
 - Какви ползи и вреди носи консумацията на йодирана сол
 - Чубрица - балканска
 - Карамфилово дърво, Карамфил подправка
 - Домашна италианска подправка
 - Индийско орехче, Мускатово орехче
 - Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
 - Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
 
Коментари към Домашна целинова сол