Домашна целинова сол
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши листа от прясна целина
- 1 чаена чаша фина морска сол
Начин на приготвяне:
- Измийте листата от целина под студена течаща вода и ги отцедете.
- Внимателно ги подсушете с кухненска хартия и ги разпределете върху голям лист за печене.
- Оставете листата да се изсушат на стайна температура в продължение на 1 ден, след което ги стрийте в хаванче или с ръце.
- Смесете 1/2 чаена чаша суха целина и 1 чаена чаша фина морска сол в кухненски робот и ги смелете до желаната големина.
- Съхранявайте целиновата сол в стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Използвайте за овкусяването на салати, супи и различни ястия.
Приятен апетит!
Снимки: lingonberryjam.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ КАЛИЕВА ЛЕКА 500 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ХЕЛИКС ОСТЕО СИСТЕМ 300 мл LE REEL
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ПРЕШЪР ОПТИМАЙЗЪР таблетки * 60
Безплатна доставка за България!РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ МАЗЕН ПЪРХОТ 150 мл
СУОНСЪН СЕМЕНА ОТ ЦЕЛИНА капсули 500 мг * 180 SW1490
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува английската сол
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Фалопия
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Целина, Керeвиз
- Натрий – значение за организма и хранителни източници
Коментари към Домашна целинова сол