Домашна целинова сол

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши листа от прясна целина
- 1 чаена чаша фина морска сол
Начин на приготвяне:
- Измийте листата от целина под студена течаща вода и ги отцедете.
- Внимателно ги подсушете с кухненска хартия и ги разпределете върху голям лист за печене.
- Оставете листата да се изсушат на стайна температура в продължение на 1 ден, след което ги стрийте в хаванче или с ръце.
- Смесете 1/2 чаена чаша суха целина и 1 чаена чаша фина морска сол в кухненски робот и ги смелете до желаната големина.
- Съхранявайте целиновата сол в стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Използвайте за овкусяването на салати, супи и различни ястия.
Приятен апетит!
Снимки: lingonberryjam.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ХЕРБАЛКАН ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ 150 г
ГРЕВИЯ НОРМАЛ ПРЕША + ХЕСПЕРИДИН + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
ПРОМОВИ-ШЕЙП MR.X ГОЛД ТЕРМО БЪРН ХАРДКОР таблетки * 120
ГРЕВИЯ КЕНСЪРЪЛ СЪПОРТ + L-ГЛУТАТИОН капсули * 60
ПРОМОПОДАГРАЗОН капсули * 30 ЗОНАФАРМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува английската сол
- Киселица, Дива ябълка
- Калоферче
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Миск от подправки Old Bay
- Солеви разтвори
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Лимонена трева
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
Коментари към Домашна целинова сол