Домашна торта с глазура от кафе

Необходими продукти:
За блата:
- 225 грама безсолно масло, омекотено
- 225 грама пудра захар
- 225 грама самонабухващо брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 4 големи яйца, леко разбити
- 4 чаени лъжички инстантно кафе, разтворено в 1 супена лъжица гореща вода
За глазурата:
- 175 грама безсолно масло, омекотено
- 350 грама пудра захар
- 4 чаени лъжички инстантно кафе, разтворено в 1 супена лъжица гореща вода
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло две кръгли форми с диаметър около 20 сантиметра.
- В голяма купа смесете маслото, захарта, брашното, бакпулвера и яйцата. Разбъркайте добре с дървена лъжица.
- Добавете разтвореното кафе и отново разбъркайте.
- Разпределете сместа в двете форми и леко загладете отгоре с помощта на лъжица.
- Печете блатовете около 25-30 минути до златисто кафяв цвят или докато клечката за зъби излезе чиста от сладкиша.
- Обърнете ги върху решетка, за да се охладят напълно.
- През това време направете глазурата, като разбиете с миксер маслото и захарта.
- Добавете кафето, разбъркайте и разделете крема на четири равни части.
- Разрежете блатовете на половина така, че да получите четири по-тънки блата.
- Сложете първия блат върху поднос и отгоре разпределете 1/4 от крема. Повторете с останалите блатове и крем.
- Охладете тортата за минимум 30-40 минути, нарежете и поднесете с чаша ароматно кафе.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с пълнеж от ядки и сушени плодове
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Шарена захарна торта
- Торта с млечен крем и карамелизирани орехи
- Торта с блат от целувки със смокини и сметана
- Захарно тесто с яйчен белтък
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
Коментари към Домашна торта с глазура от кафе