Домашна пилешка наденица
Необходими продукти:
1 пиле
150 грама сланина
3/4 чаена чаша вода
2 супени лъжици сухо мляко
сол на вкус
сухи подправки по избор и на вкус: розмарин, естрагон, мащерка, градински чай, риган
черен пипер
бял пипер
1 - 3 скилидки чесън
куркума по желание (ще придаде интересен цвят на колбаса)
2 метра свински черва
канап или дебел конец
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете пилето, отстранете костите и кожата (необходимо е само месото). Нарежете пилешкото и сланината на ситно, добавете водата, сухото мляко (или използвайте прясно мляко или сметана, чието количество е равно на количеството сухо мляко и вода). Сложете всички подправки и разбъркайте добре получената смес. С нея напълнете свинските черва (дължината на всяко да бъде около 10 - 15 см) и завържете краищата с конеца.
Готовите наденички може да сварите в подсолена вряща слабо вода в продължение на 15 минути, а след това да изпечете в силно нагорещен тиган. Друг вариант за приготвянето им е да ги намажете с олио и да ги изпечете във фурната до получаването на красива коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Боб с наденица и кисело зеле
- Наденички с гъби и лук
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Празена яхния с картофи и домашна наденица
- Тортила питки с наденица и яйца
- Домашна пикантна наденица от свинско месо
- Свински наденички върху канапе от картофено пюре и лук
- Печена домашна наденица с чесън, лук и горчица
Коментари към Домашна пилешка наденица