Домашна пилешка наденица

Необходими продукти:
1 пиле
150 грама сланина
3/4 чаена чаша вода
2 супени лъжици сухо мляко
сол на вкус
сухи подправки по избор и на вкус: розмарин, естрагон, мащерка, градински чай, риган
черен пипер
бял пипер
1 - 3 скилидки чесън
куркума по желание (ще придаде интересен цвят на колбаса)
2 метра свински черва
канап или дебел конец
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете пилето, отстранете костите и кожата (необходимо е само месото). Нарежете пилешкото и сланината на ситно, добавете водата, сухото мляко (или използвайте прясно мляко или сметана, чието количество е равно на количеството сухо мляко и вода). Сложете всички подправки и разбъркайте добре получената смес. С нея напълнете свинските черва (дължината на всяко да бъде около 10 - 15 см) и завържете краищата с конеца.
Готовите наденички може да сварите в подсолена вряща слабо вода в продължение на 15 минути, а след това да изпечете в силно нагорещен тиган. Друг вариант за приготвянето им е да ги намажете с олио и да ги изпечете във фурната до получаването на красива коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Супа Тоскана
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Веган наденички
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Запечен боб с наденица и чесън
- Пушена наденица със сладки картофи и яйца на тиган
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
- Печени наденички с хляб и боровинки
- Пиле с наденица и картофи
Коментари към Домашна пилешка наденица