Домашна лучена супа от Франция
Необходими продукти:
- 6 глави жълт лук, нарязани на ивици
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 8 чаени чаши телешки бульон
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- 1 чаена лъжичка прясна мащерка или 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
- 6-8 филийки препечен хляб
- 2 чаени чаши прясно настърган грюер
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтин в голяма тенджера на умерен огън.
- Добавете нарязания лук и го сотирайте в продължение на 30 минути, като разбърквате често.
- Прибавете чесъна и гответе още 1 минута.
- Добавете телешкия бульон, виното и мащерката. Разбъркайте и след като супата заври, намалете силата на котлона.
- Гответе на слаб огън под капак в продължение на 30 минути.
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Разпределете лучената супа в огнеупорни купички, отгоре поставете по 1 препечена филийка хляб и поръсете с прясно настъргания грюер.
- Запечете френската супа за около 10 минути, докато сиренето се разтопи и леко покафенее.
- Поднесете я топла и й се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: seriouseats.com
Коментари към Домашна лучена супа от Франция