Домашен хляб с мед и семена в глинени гърнета
Необходими продукти:
500 милилитра вода или прясно мляко
14 грама суха мая
2 чаени лъжици сол
1 супена лъжица мед
75 грама масло
около 900-1000 грама брашно
семена или ядки за поръсване по избор: сусам, орехи или други
2 съда от червена глина с диаметър 12 сантиметра
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко или вода. Сложете солта, меда, част от пресятото брашно и размекнатото масло.
Замесете еластично тесто, постепенно добавяйки останалото брашно.
Готовото тесто покрийте с кърпа и останете на топло място за 30-40 минути, за да втаса.
Застелете с пергамент вътрешната страна (дъното и стените) на два глинени съда с диаметър 12 сантиметра. В тях сложете втасалото тесто, което предварително сте разделили на две равни части.
Оставете да втаса още веднъж за около 25-30 минути, след което намажете с масло повърхността (може с яйце или прясно мляко) и поръсете със семена или ядки по избор.
Изпечете хляба на най-долното ниво на фурната при температура от 175 градуса в продължение на 20-25 минути.
Добър апетит!
Снимка: neskushal.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Домашен хляб с мед и семена в глинени гърнета