Домашен хляб с бира и масло
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1 1/2 чаени лъжички сол
- 1/4 чаена чаша захар
- 350 милилитра бира
- 1/4 чаена чаша разтопено масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло правоъгълна форма за хляб.
- Смесете брашното, бакпулвера, солта и захарта в средно голяма купа.
- Добавете бирата и използвайте дървена лъжица, за да разбъркате до гладка консистенция.
- Изсипете тестото в подготвената форма и отгоре поръсете с разтопеното масло.
- Печете хляба в продължение на 40-45 минути до златист цвят.
- Оставете го да се охлади в продължение на 5-10 минути, преди да го извадите от формата.
- Нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: pastryaffair.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 1000 мл
Безплатна доставка за България!БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
НАУ ФУДС МСТ ОЙЛ 473 мл
КОКОСОВ ОРЕХ ОРГАНИК 454 г NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Обикновен маслен крем
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- За какво е полезна бирата?
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
Коментари към Домашен хляб с бира и масло