Домашен хляб с бира и масло

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1 1/2 чаени лъжички сол
- 1/4 чаена чаша захар
- 350 милилитра бира
- 1/4 чаена чаша разтопено масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло правоъгълна форма за хляб.
- Смесете брашното, бакпулвера, солта и захарта в средно голяма купа.
- Добавете бирата и използвайте дървена лъжица, за да разбъркате до гладка консистенция.
- Изсипете тестото в подготвената форма и отгоре поръсете с разтопеното масло.
- Печете хляба в продължение на 40-45 минути до златист цвят.
- Оставете го да се охлади в продължение на 5-10 минути, преди да го извадите от формата.
- Нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: pastryaffair.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- ОТ БИРЕНИЯ АЛКОХОЛИЗЪМ Е НАЙ - ТРУДНО ДА СЕ ОТЪРВЕМ!
- За какво е полезна бирата?
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Домашен хляб с бира и масло