Домашен сос от гъби с прясно мляко и масло
Необходими продукти:
- 250 грама бели печурки, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици масло
- 1 чаена лъжичка магданоз, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици брашно
- 3/4 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 1/4 чаена чаша сметана
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- сол на вкус
За гарниране:
- листенца прясна мента
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете гъбите и ги задушете докато омекнат и по-голямата част от течността се изпари.
- Поръсете с брашното, разбъркайте добре и гответе 1-2 минути.
- Постепенно прибавете прясното мляко и сметаната, като бъркате непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки.
- Оставете гъбения сос да къкри, докато се сгъсти, но не забравяйте да бъркате, тъй като в противен случай ще загори.
- Подправете със сол и черен пипер, добавете магданоза и отново разбъркайте.
- Гарнирайте с листенца прясна мента и поднесете към любимите ви месни ястия.
Приятен апетит!
Снимка: archanaskitchen.com
Коментари към Домашен сос от гъби с прясно мляко и масло