Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Гъбен сос с топено сирене и чесън

Гъбен сос с топено сирене и чесън

Гъбен сос с топено сирене и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 4 печурки
  • 100-150 грама топено сирене
  • глава лук
  • 1 морков
  • 3 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1/2 чаена лъжица куркума
  • по малко черен пипер и сол


Начин на приготвяне:

Нарежете печурките на парчета, моркова настържете ситно, лука смелете на пюре или също настържете.

Изпържете лука и моркова в олио. Щом станат златисти, добавете гъбите и подсолете. Пържете до готовност на печурките.

Изпечете брашното в сух тиган, трябва да покафенее.

Скилидките чесън нарежете ситно, топеното сирене настържете.

В тигана при гъбите добавете куркумата, черен пипер на вкус и налейте вода, която да покрива с около сантиметър продуктите. След това постепенно сложете и брашното, като бъркате, за да не се образуват бучки.

Десет минути по-късно сосът ще се е сгъстил малко. Тогава в него изсипете топеното сирене, сложете чесъна и бъркайте, докато сиренето се разтопи. Веднага след това свалете съда от огъня.

Сосът се поднася горещ. Той е подходяща добавка към картофена гарнитура или паста.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиНовиниСъставкиДиетиПроизводителиПсихологияЛайфстайлИсторияКлинични пътекиАлт. медицина