Гъбен сос с топено сирене и чесън
Необходими продукти:
- 4 печурки
- 100-150 грама топено сирене
- глава лук
- 1 морков
- 3 скилидки чесън
- 2 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица брашно
- 1/2 чаена лъжица куркума
- по малко черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на парчета, моркова настържете ситно, лука смелете на пюре или също настържете.
Изпържете лука и моркова в олио. Щом станат златисти, добавете гъбите и подсолете. Пържете до готовност на печурките.
Изпечете брашното в сух тиган, трябва да покафенее.
Скилидките чесън нарежете ситно, топеното сирене настържете.
В тигана при гъбите добавете куркумата, черен пипер на вкус и налейте вода, която да покрива с около сантиметър продуктите. След това постепенно сложете и брашното, като бъркате, за да не се образуват бучки.
Десет минути по-късно сосът ще се е сгъстил малко. Тогава в него изсипете топеното сирене, сложете чесъна и бъркайте, докато сиренето се разтопи. Веднага след това свалете съда от огъня.
Сосът се поднася горещ. Той е подходяща добавка към картофена гарнитура или паста.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru
Коментари към Гъбен сос с топено сирене и чесън