Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Гъбен сос с лук

Гъбен сос с лук

Гъбен сос с лук - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама сушени гъби
  • 3 супени лъжици пшенично брашно
  • 10 грама мас
  • 2 глави кромид лук
  • 10 грама краве масло
  • сол


Начин на приготвяне:

Сушените гъби залейте със студена вода и оставете да престоят 6-12 часа, за да омекнат и набъбнат. След това ги сварете и извадете от бульона (запазете го). Нарежете ситно и запържете в маста.

Лука обелете, измийте и нарежете на сламки, които запържете в маслото и смесете с гъбите.

Брашното изпечете в сух тиган, разредете в гъбения бульон и поставете съда върху котлона. Нека сместа кипне при непрекъснато бъркане. Подсолете, добавете гъбите с лука и изчакайте комбинацията да заври.

Щом това стане, свалете от огъня и сосът е готов. Той е подходящо допълнение към картофени ястия.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulynar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиСнимкиЛюбопитноСъставкиНовиниДиетиБотаникаЛайфстайлПсихологияПроизводителиЗдравни съветиКлинични пътекиИсторияАлт. медицина