Гъбен сос с лук
Необходими продукти:
- 100 грама сушени гъби
- 3 супени лъжици пшенично брашно
- 10 грама мас
- 2 глави кромид лук
- 10 грама краве масло
- сол
Начин на приготвяне:
Сушените гъби залейте със студена вода и оставете да престоят 6-12 часа, за да омекнат и набъбнат. След това ги сварете и извадете от бульона (запазете го). Нарежете ситно и запържете в маста.
Лука обелете, измийте и нарежете на сламки, които запържете в маслото и смесете с гъбите.
Брашното изпечете в сух тиган, разредете в гъбения бульон и поставете съда върху котлона. Нека сместа кипне при непрекъснато бъркане. Подсолете, добавете гъбите с лука и изчакайте комбинацията да заври.
Щом това стане, свалете от огъня и сосът е готов. Той е подходящо допълнение към картофени ястия.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulynar.ru
Коментари към Гъбен сос с лук