Домашен рахат локум с лешници
Необходими продукти:
1 чаена чаша портокалов сок
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша царевично нишесте
100 грама лешници (може фъстъци)
пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесете 1/3 от портокаловия сок със захарта и поставете на слаб огън. Варете в продължение на 5 минути, докато сиропът се сгъсти. Останалия сок налейте при нишестето и старателно започнете да вливате сиропа на тънка струя, без да сваляте съда от котлона. След това добавете лешниците (може цели или натрошени) и разбъркайте добре. Изсипете готовата смес в силиконова форма с височина около 2 сантиметра и оставете лакомството да изстине. Когато това стане, нарежете на кубчета и оваляйте в пудрата захар. Приберете десерта в хладилника, за да стегне и да се охлади.
Добър апетит!
Коментари към Домашен рахат локум с лешници