Домашен млечен сладолед с извара

Необходими продукти:
- 200 грама високомаслена извара (добре е да бъде с нежна мека консистенция)
- 200 грама кондензирано мляко (сварено)
- 50 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Смесете изварата и кондензираното мляко. Разбийте ги с помощта на миксер или блендер, като наливате прясното мляко.
Целта е еднородност на консистенцията. Ако не успеете да разбиете бучките, прокарайте кашата през сито, дори два пъти, ако е необходимо.
След това напълнете формички за мъфини с млечната комбинация, ако не разполагате със специални за сладолед.
Приберете ги във фризера.
След два часа сладоледът няма да е дълбоко замръзнал, но пък вкусът ще е прекрасен.
Ако сте търпеливи цели 5 часа, ще получите ефекта, запечатан на следващата снимка.
Да ви е сладоледено!
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ЛАКТАНА БИО 1 600 г
НАН - 1 КОМФОРТИС 0+ месеца 800 г НЕСТЛЕ
БИОХЕРБА ЗЛАТНО МЛЯКО прах 150 г
НАН A.R. - НЕСТЛЕ 400 г
ФРИЗОЛАК LF БЕЗ ЛАКТОЗА 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Камилско мляко
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
Коментари към Домашен млечен сладолед с извара