Доматен сос с ядки и маслини
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. смлени домати
2 ч. ч. маслини (без костилките и нарязани на парчета)
1-2 скилидки чесън
2 с. л. нарязан зелен лук
3/4 ч. ч. накълцан магданоз
1/2 ч. ч. обелени ядки (орехи, бадеми или кедрови)
1/4 ч. ч. зехтин
1 с. л. винен оцет
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете доматите, маслините, чесъна, лука, магданоза, ядките и оцета, разбийте ги с помощта на кухненски робот. Постепенно прибавете зехтина, сол и пипер. При поднасянето сосът трябва да бъде със стайна температура. Може да се използва за приготвяне на пица.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Доматен дип със сирене
- Салца верде - зелен доматен сос
- Доматен сос с пуешко и гъби
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Патладжани в доматен сос
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Сос болонезе
- Сос Маринара с лук и риган
Коментари към Доматен сос с ядки и маслини