Доматен сос с чесън и босилек
Необходими продукти:
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
- 4 скилидки чесън, пресовани
- 1 средно голям морков, настърган на ситно
- 1 супена лъжица олио
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 800 грама домати от консерва, намачкани
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в тенджера на средно силен огън.
- Добавете лука, чесъна и морковите. Разбъркайте и гответе около 3 минути, докато омекнат.
- Прибавете босилека, ригана, солта, черния пипер и намачканите домати. Разбъркайте.
- След като доматеният сос заври, намалете силата на котлона и покрийте тенджерата с капак.
- Оставете го да къкри на слаб огън в продължение на 15 минути.
- Отдръпнете от котлона и разпределете в чисти стъклени буркани.
- Затворете плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
- Използвайте за пици, ястия или различни рецепти, съдържащи доматен сос.
Приятен апетит!
Снимка: cookingmatters.org
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Доматен дип със сирене
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Доматен сос с пуешко и гъби
- Патладжани в доматен сос
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Сос болонезе
- Сос Маринара с лук и риган
- Доматена салца с репички (Чимол)
- Горещ дип от моцарела в сос маринара
Коментари към Доматен сос с чесън и босилек