Доматен сос с пуешко и гъби
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
- 1 голяма глава лук, наситнена
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 1 супена лъжица италианска подправка
- 450 грама пуешко месо, смляно
- 230 грама гъби, нарязани
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 консерва домати на кубчета
- 1/2 чаена чаша магданоз или босилек, наситнени
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган и запържете в него лука, докато омекне, след което добавете чесъна, овкусете с домашната италианска подправка и разбъркайте за около 1 минута.
Прибавете смляното пуешко месо, гъбите и солта и бъркайте за около 10 минути или докато пуешкото смени цвета си.
Увеличете котлона и сложете доматите на кубчета, разбърквайте често, докато сместа се сгъсти. Поръсете с магданоз или босилек и сервирайте към порция сварена паста.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Доматен дип със сирене
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Патладжани в доматен сос
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Сос болонезе
- Сос Маринара с лук и риган
- Доматена салца с репички (Чимол)
- Горещ дип от моцарела в сос маринара
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
Коментари към Доматен сос с пуешко и гъби