Доматен сос с моркови и ябълки
Необходими продукти:
1 килограм домати
3 ябълки
2 моркова
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици оцет
черен пипер и чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете доматите, морковите и ябълките. Смелете ги, добавете към тях солта, захарта, оцета и сложете всичко да се вари в продължение на 20 минути. След това прибавете намачкан чесън и пипер на вкус, разбъркайте. Разпределете сместа в бурканчета, които поставете в тенджера с вода, чието дъно предварително сте покрили с кърпа и стерилизирайте. След това затворете бурканчетата и обърнете с дъното нагоре и оставете така за 12 часа. Съхранявайте соса на тъмно и хладно място.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Риба в доматен сос
- Печен патладжан с доматен сос и сирена
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Доматен дип със сирене
- Доматен сос с ароматни билки
- Сос болонезе
- Доматен сос с риба Тон за спагети
- Доматен сос с топено сирене, чесън и подправки
Коментари към Доматен сос с моркови и ябълки