Доматено песто с бадеми
Възхитителното песто от домати и бадеми, сервирано с пълнозърнести макарони, е много вкусен деликатес.
Необходими продукти:
- 3/4 чаша бадеми, бланширани и нарязани
- 800 грама домати от консерва
- 400 грама печени домати на кубчета от консерва
- 3/4 чаша пресни листа босилек
- 1 супена лъжица + 1 чаена лъжичка винен оцет
- 1/4 чаена лъжичка натрошен червен пипер
- 3/4 чаша зехтин екстра върджин
- 3/4 чаша пармезан, настърган
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Препечете бадемите в голям сух тиган до златист цвят. Оставете ги да изстинат леко и блендирайте до фин прах. Добавете доматите*, босилека, оцета и червения пипер. Докато блендерът работи, изсипете на тънка струя зехтина, добавете пармезана и солта.
*Може да приготвите пестото с 1,2 килограма пресни домати. Нарежете ги на четвъртинки и подредете в тавичка, покрита с хартия за печене. Изпечете за 30 минути в загрята до 200 градуса фурна.
Сервирайте пестото с месно или зеленчуково ястие, а може и с паста.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Доматен дип със сирене
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Салца верде - зелен доматен сос
- Доматен сос с пуешко и гъби
- Патладжани в доматен сос
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Сос болонезе
- Сос Маринара с лук и риган
Коментари към Доматено песто с бадеми