Дип с грилована царевица

Необходими продукти:
- 5 кочана царевица
- 1 чаена чаша рикота
- 1/4 чаена чаша сирене фета
- 1/4 чаена чаша листа мента
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 1/4 чаена лъжица лют пипер на люспи
- сол и черен пипер на вкус
- препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Изпечете кочаните царевица за около 15 минути или до появата на черни участъци от всички страни. Охладете и отделете зърната от кочана.
Запазете 1/3 чаша от зърната, а останалите сложете в кухненски робот и смелете с рикотата, сиренето фета, ментата, лимоновия сок и подправките.
Прехвърлете дипа в чиния, а отгоре поръсете с останалите зърна, поднесете с препечен хляб или крекери.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЦАРЕВИЦА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Консервирана царевица (кочани)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Маринована млечна царевица
- Използвайте 3 лесни начина, за да премахнете милиумите по кожата
Коментари към Дип с грилована царевица