Дип с грилована царевица
Необходими продукти:
- 5 кочана царевица
- 1 чаена чаша рикота
- 1/4 чаена чаша сирене фета
- 1/4 чаена чаша листа мента
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 1/4 чаена лъжица лют пипер на люспи
- сол и черен пипер на вкус
- препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Изпечете кочаните царевица за около 15 минути или до появата на черни участъци от всички страни. Охладете и отделете зърната от кочана.
Запазете 1/3 чаша от зърната, а останалите сложете в кухненски робот и смелете с рикотата, сиренето фета, ментата, лимоновия сок и подправките.
Прехвърлете дипа в чиния, а отгоре поръсете с останалите зърна, поднесете с препечен хляб или крекери.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БИОТИНА ЛОСИОН ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ С ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН B7 250 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 GM СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО КАПУЧИНО
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Царевична запеканка със спанак
- Царевица, Кукуруз
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Мексиканска салата от царевица с фета и майонеза
- Пица с пилешко и царевица
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
Коментари към Дип с грилована царевица