Дип с грилована царевица
Необходими продукти:
- 5 кочана царевица
- 1 чаена чаша рикота
- 1/4 чаена чаша сирене фета
- 1/4 чаена чаша листа мента
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 1/4 чаена лъжица лют пипер на люспи
- сол и черен пипер на вкус
- препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Изпечете кочаните царевица за около 15 минути или до появата на черни участъци от всички страни. Охладете и отделете зърната от кочана.
Запазете 1/3 чаша от зърната, а останалите сложете в кухненски робот и смелете с рикотата, сиренето фета, ментата, лимоновия сок и подправките.
Прехвърлете дипа в чиния, а отгоре поръсете с останалите зърна, поднесете с препечен хляб или крекери.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 V ВЕНЕЦИАНСКО РУСО
ЦАРЕВИЧНА КОСА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 N СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО С УСПОКОЯВАЩ ЕФЕКТ ПРОТИВ СТРИИ 150 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 R ОГНЕНО ЧЕРВЕНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Използвайте 3 лесни начина, за да премахнете милиумите по кожата
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевична запеканка със спанак
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на царевично брашно?
- Царевица, Кукуруз
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Консервирана царевица (кочани)
Коментари към Дип с грилована царевица