Дип от спанак, артишок и крема сирене
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1 глава лук – нарязана
- 3 скилидки чесън – пресовани
- 1 пакет (300 грама) замразен спанак
- 400 грама замразен артишок (или от консерва)
- 120 грама крема сирене
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 1/4 чаена чаша майонеза
- 1/4 чаена чаша настъргано сирене чедър
- 1 чаена чаша пармезан – настърган
- 1/2 чаена чаша галета
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Запържете лука и чесъна на ниска температура в зехтина. Задушавайте, докато не станат прозрачни и омекнат – около 5-10 минути.
Добавете спанака и артишока и гответе, докато се стоплят. Внимавайте, да не ги пресготвите, за да не загуби спанака цвета си.
Прибавете крема сиренето, сметаната и майонезата. Разбъркайте, за да се смесят всички кремове.
На части добавете крема сиренето и 3/4 от пармезана. Подправете според вашия вкус.
Сложете сместа в малка керамична тавичка. Поръсете с галетата и останалия пармезан.
Печете дипа 20 минути на 170 градуса, или докато сиренето започне да образува балончета и да се запича.
Сервирайте с брускети или тортила чипс.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Дип с черен боб
- Веган дип от кашу с люти чушки и куркума
- Дип от крема сирене с портокалови корички
- Здрави и красиви с Деси: Сурова спаначена компилация
- Здрави и красиви с Деси: Пролетен суров дип с тиквичка
- Дип от патладжани със сусам и лимонов сок
- Дип от индийско кашу и зехтин
- Бобен мексикански дип фрихолес
- Суров дип от червени боровинки, люта чушка и крема сирене
- Дип с майонеза, чедър и сушена чушка
Коментари към Дип от спанак, артишок и крема сирене