Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Дип от спанак, артишок и крема сирене

Дип от спанак, артишок и крема сирене

Дип от спанак, артишок и крема сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 1 глава лук – нарязана
  • 3 скилидки чесън – пресовани
  • 1 пакет (300 грама) замразен спанак
  • 400 грама замразен артишок (или от консерва)
  • 120 грама крема сирене
  • 1/2 чаена чаша заквасена сметана
  • 1/4 чаена чаша майонеза
  • 1/4 чаена чаша настъргано сирене чедър
  • 1 чаена чаша пармезан – настърган
  • 1/2 чаена чаша галета
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Запържете лука и чесъна на ниска температура в зехтина. Задушавайте, докато не станат прозрачни и омекнат – около 5-10 минути.

Добавете спанака и артишока и гответе, докато се стоплят. Внимавайте, да не ги пресготвите, за да не загуби спанака цвета си.

Прибавете крема сиренето, сметаната и майонезата. Разбъркайте, за да се смесят всички кремове.

На части добавете крема сиренето и 3/4 от пармезана. Подправете според вашия вкус.

Сложете сместа в малка керамична тавичка. Поръсете с галетата и останалия пармезан.

Печете дипа 20 минути на 170 градуса, или докато сиренето започне да образува балончета и да се запича.

Сервирайте с брускети или тортила чипс.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно