Морковен дип
Необходими продукти:
- 2 1/4 чаена чаша цедено мляко
- 20 грама захар
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 2 люти чушки, почистени от семената и наситнени
- 400 грама настъргани моркови
Начин на приготвяне:
Зехтина сгорещете в касерола, добавете чесъна, лютата чушка и гответе за 2-3 минути. Прибавете моркова, и посолете. Намалете температурата на котлона и под капак задушавайте за 35-40 минути, докато продуктите омекнат.
Смесете 1/4 чаена чаша вода със захарта и сварете на котлон, докато течността се редуцира и захарта разтвори. Трябва да се получи сироп.
Оставете сиропа и морковите да изстинат.
Смесете цеденото мляко със захарния сироп и морковите. Подправете на вкус и сервирайте с препечен хляб.
Източник:
delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Дип от патладжани със сусам и лимонов сок
- Дип с патладжан и тахан
- Дип с майонеза, крема сирене и люти чушки
- Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене
- Дип с моцарела и пармезан
- Бобен мексикански дип фрихолес
- Френски лучен дип
- Кашкавален дип с маслини и пеперони (пица дип)
- Здрави и красиви с Деси: Сурова спаначена компилация
- Здравословен веган дип с нахут
Коментари към Морковен дип