Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Джобчета с яйце, шунка и кашкавал

Джобчета с яйце, шунка и кашкавал

Джобчета с яйце, шунка и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 650 грама брашно
  • 5 грама суха мая
  • 10 грама захар
  • 15 грама сол
  • 2 чаени лъжички зехтин
  • 250 милилитра топла вода
  • 1/2 чаена лъжичка оцет

 

за плънката

 

  • 4 яйца
  • 20 грама краве масло
  • сол, черен пипер на вкус
  • 150 грама настърган кашкавал
  • 100 грама нарязана фино шунка
  • масло за намазване


Начин на приготвяне:


Пресейте брашното, заедно с маята в купа и добавете захарта и солта. Към водата сложете зехтина и оцета, разбъркайте и налейте към сухите съставки. Комбинирайте продуктите и направете тесто. Разделете го на части и разточете равни по големина правоъгълници.

В тиган разтопете маслото, чукнете яйцата и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер според вкуса ви. Охладете и разпределете плънката върху изрязаните тестени части.

Добавете кашкавал и шунка, прегънете краищата и завийте като джобчета. Подредете в тава, покрита с лист пергамент. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25-30 минути. Намажете с масло, подредете в чиния и поднесете.

джобчета с яйце, шунка и кашкавал

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.eatcakefordinner.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлХранене при...АнкетиВидеоДиетиАлт. медицина