Джобчета с яйце, шунка и кашкавал
 
    Необходими продукти:
- 650 грама брашно
- 5 грама суха мая
- 10 грама захар
- 15 грама сол
- 2 чаени лъжички зехтин
- 250 милилитра топла вода
- 1/2 чаена лъжичка оцет
за плънката
- 4 яйца
- 20 грама краве масло
- сол, черен пипер на вкус
- 150 грама настърган кашкавал
- 100 грама нарязана фино шунка
- масло за намазване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, заедно с маята в купа и добавете захарта и солта. Към водата сложете зехтина и оцета, разбъркайте и налейте към сухите съставки. Комбинирайте продуктите и направете тесто. Разделете го на части и разточете равни по големина правоъгълници.
В тиган разтопете маслото, чукнете яйцата и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер според вкуса ви. Охладете и разпределете плънката върху изрязаните тестени части.
Добавете кашкавал и шунка, прегънете краищата и завийте като джобчета. Подредете в тава, покрита с лист пергамент. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25-30 минути. Намажете с масло, подредете в чиния и поднесете.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.eatcakefordinner.net





Коментари към Джобчета с яйце, шунка и кашкавал