Джинджифилов сладкиш с млечно-карамелен крем
![Джинджифилов сладкиш с млечно-карамелен крем - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/djindjifilen-sladkish.jpg)
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша меко масло
- 1 чаена чаша кафява захар
- 1 голямо яйце
- 3 супени лъжици меласа
- 2 1/4 чаена чаша брашно
- 2 1/2 чаени лъжици джинджифил на прах
- 1 чаена лъжица канела
- 1/4 чаена лъжица индийско орехче
- щипка карамфил
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сол
за глазурата:
- 1/2 чаена чаша масло достигнало стайна температура
- 2 чаени чаши пудра захар
- 5 супени лъжици карамел
- захарни поръски по избор
Начин на приготвяне:
Квадратна тава със страни 18 сантиметра застелете с хартия, като краищата излизат.
Маслото и захарта разбийте за около 3-4 минути, докато стане пухкав крем. Добавете яйцата и меласата, комбинирайте продуктите.
В друга купа смесете брашното, джинджифила, канелата, индийското орехче, карамфила, бакпулвера и солта, след което смесете с течните съставки. Охладете за 30 минути.
Прехвърлете тестото в тавичката и изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 18-20 минути.
Охладете напълно в тавичката, след което извадете сладкиша от нея.
Разбийте маслото за глазурата, докато стане кремообразно, добавете захарта и миксирайте добре. Сложете накрая карамела и отново смесете.
С глазурата намажете сладкиша, поръсете с украсата, нарежете и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Повишаване на половата мощ при мъжете с джинджифил: рецепти и съвети
- Как да си засадим джинджифил?
- Отгледайте джинджифил у дома в 4 стъпки
- Джинджифил в борбата с акнето
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
- Противопоказания и странични ефекти на джинджифила
- Билки и натурални продукти за облекчаване синдрома на карпалния тунел
Коментари към Джинджифилов сладкиш с млечно-карамелен крем