Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Джинджифилов сладкиш с млечно-карамелен крем

Джинджифилов сладкиш с млечно-карамелен крем

Джинджифилов сладкиш с млечно-карамелен крем - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша меко масло
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1 голямо яйце
  • 3 супени лъжици меласа
  • 2 1/4 чаена чаша брашно
  • 2 1/2 чаени лъжици джинджифил на прах
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1/4 чаена лъжица индийско орехче
  • щипка карамфил
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/4 чаена лъжица сол

за глазурата:

  • 1/2 чаена чаша масло достигнало стайна температура
  • 2 чаени чаши пудра захар
  • 5 супени лъжици карамел
  • захарни поръски по избор

Начин на приготвяне:

Квадратна тава със страни 18 сантиметра застелете с хартия, като краищата излизат.

Маслото и захарта разбийте за около 3-4 минути, докато стане пухкав крем. Добавете яйцата и меласата, комбинирайте продуктите.

В друга купа смесете брашното, джинджифила, канелата, индийското орехче, карамфила, бакпулвера и солта, след което смесете с течните съставки. Охладете за 30 минути.

Прехвърлете тестото в тавичката и изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 18-20 минути.

Охладете напълно в тавичката, след което извадете сладкиша от нея.

Разбийте маслото за глазурата, докато стане кремообразно, добавете захарта и миксирайте добре. Сложете накрая карамела и отново смесете.

С глазурата намажете сладкиша, поръсете с украсата, нарежете и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлСнимкиАлт. медицинаХранене при...ИсторияЛюбопитноБотаникаДиетиЛечения