Джинджифилови скариди с чесън на тиган
Необходими продукти:
- 1 килограм скариди, почистени
- 1/4 чаена чаша растително олио
- 1 парче джинджифил, около 2 сантиметра, обелено и нарязано на ситно
- 4 големи скилидки чесън, нарязани на ситно
- 4 супени лъжици захар
За маринатата:
- 1/4 чаена чаша сол кашер
- 2 1/2 супени лъжици захар
- 2 1/2 супени лъжици чили на прах
- 4 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете солта, захарта, прахообразното чили и водата.
- Разбъркайте добре, докато захарта и солта се разтворят напълно.
- Добавете скаридите и ги оставете да се мариноват на стайна температура в продължение на 20 минути.
- Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън.
- Прибавете джинджифила и чесъна и гответе при непрекъснато бъркане в продължение на 1 минута.
- Поръсете със захарта и продължете да готвите още 1-2 минути.
- Отцедете скаридите в гевгир и внимателно ги прехвърлете в тигана.
- Увеличете силата на котлона до средно силна и бъркайте непрекъснато в продължение на 3-4 минути.
- Поднесете джинджифиловите скариди топли, гарнирани с ориз или друго според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: onceuponachef.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ИМУН ЕЙД капсули * 90
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА СЪРЦЕ капсули * 100
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕСЪН И ДЖИНДЖИФИЛ капсули 700 мг * 100
КОРОЛЕН капки 30 мл ENERGY GROUP
БИОТЕЧ ИМУН + БИОТИЯ капсули * 18 * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
Коментари към Джинджифилови скариди с чесън на тиган