Джинджифилови бисквити - човечета
Необходими продукти:
- 175 грама кафява захар
- 85 грама захарен сироп
- 100 грама краве масло
- 350 грама брашно + още за омесване
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1 супена лъжица джинджифил на прах
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 1 яйце
за декорация:
- глазура
- шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
Разтопете захарта, захарния сироп и кравето масло в тенджера и охладете за 10 минути.
Смесете брашното, содата бикарбонат, джинджифила и канелата. Излейте топлата захарна смес, яйцето и разбъркайте до гладко тесто (ще се втвърди, след като изстине). Увийте във фолио и охладете за поне 30 минути. Извадете тестото от хладилника и оставете на стайна температура, докато омекне.
Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на тавичка с хартия за печене.
Поръсете кухненска повърхност с брашно, разточете тестото с дебелината на монета и изрежете във формички по избор. Разточете отново останалото тесто и продължете да изрязвате формички, докато свърши.
Подредете бисквитите в тавичка на разстояние 2 сантиметра една от друга и запечете за 5-6 минути, след което обърнете тавичката и печете още 6 минути. Охладете напълно и украсете с глазура и шоколадов чипс. Оставете да изсъхне за 1-2 часа и сервирайте.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Джинджифилови бисквити - човечета