Джинджифилова овесена каша с гъби
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши вода
- 1 чаена чаша телешки бульон (от кубче)
- 1 чаена чаша овесени трици
- 1 чаена лъжица масло
- 200 грама кафеви гъби
- 1 чаена лъжица настърган корен джинджифил
- 1 чаена лъжица соев сос
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
- 1 поширано яйце или рохко варено
Начин на приготвяне:
Сложете водата и бульона в тенджерка и загрейте.
Сипете овесените ядки и варете 15-20 минути, докато абсорбират течността.
Разтопете маслото в тиган през това време и изпържете гъбите, докато омекнат.
Прибавете джинджифила, соевия сос, лютия пипер и пролетния лук.
Прехвърлете гъбите в овесената каша и разбъркайте.
Сервирайте с поширано яйце.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Овесено мляко
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Брауни с фурми без печене (веган)
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
Коментари към Джинджифилова овесена каша с гъби