Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки

Необходими продукти:
- 5 праскови, обелени и нарязани
- 2 супени лъжици царевично нишесте без вкус
- 3 чаени чаши бяла захар
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица сол
- 6 супени лъжици изстудено масло
- 2/3 чаена чаша безглутенови овесени ядки
- 1/2 чаена чаша филирани бадеми (или натрошени)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете правоъгълна керамична тава с малко мазнина по избор.
Поръсете прасковите с нишестето и добавете половината захар. Разбъркайте и изсипете в тавата.
Комбинирайте бадемовото брашно, канелата, кафявата захар, солта и останалата бяла захар. С пръсти втрийте маслото в тази смес и прибавете овесените ядки и бадемите.
Поръсете със сухата смес плодовете и печете до хрупкава златиста коричка около 40 минути.
По желание сервирайте със сладолед.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ ПРАСКОВА 200 мл
УНИДЕНТ КИДС ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ДЕЦА ПРЕБИО без флуорид 6+ месеца 50 мл
НЕБРОМАКС 7 капсули * 180 СПЕЙС ХЕЛТ
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ, ПРАСКОВИ И МАНГО 190 г
ИНГЛИШ СОУП КЪМПАНИ КЮ ЛУКСОЗЕН КРЕМ ЗА РЪЦЕ КАЙСИЯ И ВЕТИВЕР 75 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО БОРОВИНКА И ПРАСКОВА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Тест за любителите на праскови: Какво знаете за този вкусен плод?
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Чийзкейк с праскови и вино Просеко
- Праскова
- Желиран крем с чиа и праскови
- Пийте чай от праскови срещу запек, киселини, сърцебиене и нисък хемоглобин
Коментари към Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки