Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки
Необходими продукти:
- 5 праскови, обелени и нарязани
- 2 супени лъжици царевично нишесте без вкус
- 3 чаени чаши бяла захар
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица сол
- 6 супени лъжици изстудено масло
- 2/3 чаена чаша безглутенови овесени ядки
- 1/2 чаена чаша филирани бадеми (или натрошени)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете правоъгълна керамична тава с малко мазнина по избор.
Поръсете прасковите с нишестето и добавете половината захар. Разбъркайте и изсипете в тавата.
Комбинирайте бадемовото брашно, канелата, кафявата захар, солта и останалата бяла захар. С пръсти втрийте маслото в тази смес и прибавете овесените ядки и бадемите.
Поръсете със сухата смес плодовете и печете до хрупкава златиста коричка около 40 минути.
По желание сервирайте със сладолед.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г 2973
ВИТАМИН B17 АМБРОЗИЯ капсули * 60
ЛОВАРЕ ЧЕРЕН ЧАЙ АСОРТИ 4 ВИДА * 8
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И ПРАСКОВИ 190 г
ГРЕЙС КОЛ ДАМСКИ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2 + ГЪБА ЗА БАНЯ
НовЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ 44 CATS PILOU 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Праскова
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Тест за любителите на праскови: Какво знаете за този вкусен плод?
- Сладкиш с праскови и сметанов крем
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Чийзкейк с праскови и вино Просеко
- Компот от цели нектарини
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Желиран крем с чиа и праскови
- Сладки Прасковки
Коментари към Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки