Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки
Необходими продукти:
- 5 праскови, обелени и нарязани
- 2 супени лъжици царевично нишесте без вкус
- 3 чаени чаши бяла захар
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица сол
- 6 супени лъжици изстудено масло
- 2/3 чаена чаша безглутенови овесени ядки
- 1/2 чаена чаша филирани бадеми (или натрошени)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете правоъгълна керамична тава с малко мазнина по избор.
Поръсете прасковите с нишестето и добавете половината захар. Разбъркайте и изсипете в тавата.
Комбинирайте бадемовото брашно, канелата, кафявата захар, солта и останалата бяла захар. С пръсти втрийте маслото в тази смес и прибавете овесените ядки и бадемите.
Поръсете със сухата смес плодовете и печете до хрупкава златиста коричка около 40 минути.
По желание сервирайте със сладолед.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ПРАСКОВА 30 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ PRIME TEA SET филтър 6 ВИДА * 15
ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ САПУН С МАНГО И ПРАСКОВА 190 г
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ГРЕЙС КОЛ ДАМСКИ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2 + ГЪБА ЗА БАНЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Праскова
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Сладкиш с праскови и сметанов крем
- Желиран десерт от извара с праскови
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Кои са най-подходящите комбинации между плодове и билки? (инфографика)
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Нектарините са по-подходящи за диета от прасковите
Коментари към Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки