Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки

Необходими продукти:
- 5 праскови, обелени и нарязани
- 2 супени лъжици царевично нишесте без вкус
- 3 чаени чаши бяла захар
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица сол
- 6 супени лъжици изстудено масло
- 2/3 чаена чаша безглутенови овесени ядки
- 1/2 чаена чаша филирани бадеми (или натрошени)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете правоъгълна керамична тава с малко мазнина по избор.
Поръсете прасковите с нишестето и добавете половината захар. Разбъркайте и изсипете в тавата.
Комбинирайте бадемовото брашно, канелата, кафявата захар, солта и останалата бяла захар. С пръсти втрийте маслото в тази смес и прибавете овесените ядки и бадемите.
Поръсете със сухата смес плодовете и печете до хрупкава златиста коричка около 40 минути.
По желание сервирайте със сладолед.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ ПРАСКОВА 200 мл
БЕТИНА БАРТИ ПРАСКОВА ГЕЛ ЗА ВАНА И ДУШ 500 мл
НовШОКУБУЦУ ДУШ-ПЯНА ПРАСКОВА 450 мл ПЪЛНИТЕЛ
НовМИЛВА ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА КОСА С КОФЕИН 250 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ PASSION FRUIT филтър * 24
НовПЮРДЕРМ ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАЩА РОЗОВА КИСЛОРОДНА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ПРАСКОВА 25 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Праскова
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Сладки Прасковки
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Желиран десерт от извара с праскови
- Маскарпоне сладолед с праскови и натрошени бишкоти
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Оризов пудинг с праскови и ром
- Защо прасковите са полезни за здравето?
Коментари към Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки