Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки

Необходими продукти:
- 5 праскови, обелени и нарязани
- 2 супени лъжици царевично нишесте без вкус
- 3 чаени чаши бяла захар
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица сол
- 6 супени лъжици изстудено масло
- 2/3 чаена чаша безглутенови овесени ядки
- 1/2 чаена чаша филирани бадеми (или натрошени)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете правоъгълна керамична тава с малко мазнина по избор.
Поръсете прасковите с нишестето и добавете половината захар. Разбъркайте и изсипете в тавата.
Комбинирайте бадемовото брашно, канелата, кафявата захар, солта и останалата бяла захар. С пръсти втрийте маслото в тази смес и прибавете овесените ядки и бадемите.
Поръсете със сухата смес плодовете и печете до хрупкава златиста коричка около 40 минути.
По желание сервирайте със сладолед.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ ПРАСКОВА 200 мл
ШОКУБУЦУ ДУШ-ПЯНА ПРАСКОВА 450 мл
БОНОМЕЛИ ПЛОДОВ ЧАЙ АНАНАС И ПРАСКОВА филтър * 12
ЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ 44 CATS MILADY 50 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
АРКАЯ ЕЖЕДНЕВЕН ТОНИК ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА С АЛОЕ ВЕРА И ЛЕДНИКОВА ВОДА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Желиран десерт от извара с праскови
- Праскова
- Домашно сладко от праскови
- Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед
- Сладкиш с праскови и сметанов крем
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Смути от праскови с кисело мляко и банан
Коментари към Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки