Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми

Необходими продукти:
- 10 бисквити по ваш избор
- 3 супени лъжици пудра захар
- 200 милилитра десертно бяло вино
- 1 чаена чаша натрошени бадеми
- 1-2 супени лъжици цели бадеми
- 100 милилитра вода
- 2 пресни праскови
Начин на приготвяне:
Смелете бисквити в блендер, докато се превърнат в трохи. Към тях прибавете натрошените бадеми, разбъркайте и налейте малко от виното. Трябва да се получи консистенция на мокър пясък.
Разрежете всеки от плодовете на две, като внимавате да не ги нараните. Отстранете костилките.
Налейте виното и водата в горещ тиган, добавете пудрата захар. Разбъркайте и нека сосът кипне. Тогава в него сложете прасковите с разреза надолу. След няколко минути обърнете плодовете обратно и затворете съда. Целият процес на варене трябва да продължи около 7 минути.
Извадете плодовете в чиния, като две половинки са равни на една порция.
Върху тях сложете от бисквитено-бадемовата плънка, полейте със соса и украсете с целите ядки.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ ПРАСКОВА 200 мл
ШОКУБУЦУ ДУШ-ПЯНА ПРАСКОВА 450 мл
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ ДЕЗОДОРАНТ 44 CATS MILADY 75 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
ПРОЕРЕКТА ШОТ 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Праскова
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Желиран крем с чиа и праскови
- Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед
- Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки
- Домашно сладко от праскови
Коментари към Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми