Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми

Необходими продукти:
- 10 бисквити по ваш избор
- 3 супени лъжици пудра захар
- 200 милилитра десертно бяло вино
- 1 чаена чаша натрошени бадеми
- 1-2 супени лъжици цели бадеми
- 100 милилитра вода
- 2 пресни праскови
Начин на приготвяне:
Смелете бисквити в блендер, докато се превърнат в трохи. Към тях прибавете натрошените бадеми, разбъркайте и налейте малко от виното. Трябва да се получи консистенция на мокър пясък.
Разрежете всеки от плодовете на две, като внимавате да не ги нараните. Отстранете костилките.
Налейте виното и водата в горещ тиган, добавете пудрата захар. Разбъркайте и нека сосът кипне. Тогава в него сложете прасковите с разреза надолу. След няколко минути обърнете плодовете обратно и затворете съда. Целият процес на варене трябва да продължи около 7 минути.
Извадете плодовете в чиния, като две половинки са равни на една порция.
Върху тях сложете от бисквитено-бадемовата плънка, полейте със соса и украсете с целите ядки.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ ПРАСКОВА 200 мл
ПАРАЗИТОЛ-121 ТИНКТУРА 50 мл ЕЛИС ХЕРБС
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №21 АНАНАС И ДЖИНДЖИФИЛ 50 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ, ПРАСКОВИ И МАНГО 190 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ FLOWERS AND TEA SPRING 12 ВИДА * 5
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО БОРОВИНКА И ПРАСКОВА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Праскова
- Домашен конфитюр от праскови
- Желиран десерт от извара с праскови
- Ароматен коктейл с праскови
- Домашно сладко от праскови
- Тест за любителите на праскови: Какво знаете за този вкусен плод?
Коментари към Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми