Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми

Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми

Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми - изображение

Необходими продукти:

  • 10 бисквити по ваш избор
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • 200 милилитра десертно бяло вино
  • 1 чаена чаша натрошени бадеми
  • 1-2 супени лъжици цели бадеми
  • 100 милилитра вода
  • 2 пресни праскови


Начин на приготвяне:

Смелете бисквити в блендер, докато се превърнат в трохи. Към тях прибавете натрошените бадеми, разбъркайте и налейте малко от виното. Трябва да се получи консистенция на мокър пясък.

Разрежете всеки от плодовете на две, като внимавате да не ги нараните. Отстранете костилките.

Налейте виното и водата в горещ тиган, добавете пудрата захар. Разбъркайте и нека сосът кипне. Тогава в него сложете прасковите с разреза надолу. След няколко минути обърнете плодовете обратно и затворете съда. Целият процес на варене трябва да продължи около 7 минути.

Извадете плодовете в чиния, като две половинки са равни на една порция.

Върху тях сложете от бисквитено-бадемовата плънка, полейте със соса и украсете с целите ядки.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлтернативна медицинаЛюбопитноБотаникаЛайфстайл