Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми
Необходими продукти:
- 10 бисквити по ваш избор
- 3 супени лъжици пудра захар
- 200 милилитра десертно бяло вино
- 1 чаена чаша натрошени бадеми
- 1-2 супени лъжици цели бадеми
- 100 милилитра вода
- 2 пресни праскови
Начин на приготвяне:
Смелете бисквити в блендер, докато се превърнат в трохи. Към тях прибавете натрошените бадеми, разбъркайте и налейте малко от виното. Трябва да се получи консистенция на мокър пясък.
Разрежете всеки от плодовете на две, като внимавате да не ги нараните. Отстранете костилките.
Налейте виното и водата в горещ тиган, добавете пудрата захар. Разбъркайте и нека сосът кипне. Тогава в него сложете прасковите с разреза надолу. След няколко минути обърнете плодовете обратно и затворете съда. Целият процес на варене трябва да продължи около 7 минути.
Извадете плодовете в чиния, като две половинки са равни на една порция.
Върху тях сложете от бисквитено-бадемовата плънка, полейте със соса и украсете с целите ядки.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Праскова
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Маскарпоне сладолед с праскови и натрошени бишкоти
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Желиран крем с чиа и праскови
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Желиран десерт от извара с праскови
- Сладки Прасковки
- Тест за любителите на праскови: Какво знаете за този вкусен плод?
Коментари към Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми