Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми
Необходими продукти:
- 10 бисквити по ваш избор
- 3 супени лъжици пудра захар
- 200 милилитра десертно бяло вино
- 1 чаена чаша натрошени бадеми
- 1-2 супени лъжици цели бадеми
- 100 милилитра вода
- 2 пресни праскови
Начин на приготвяне:
Смелете бисквити в блендер, докато се превърнат в трохи. Към тях прибавете натрошените бадеми, разбъркайте и налейте малко от виното. Трябва да се получи консистенция на мокър пясък.
Разрежете всеки от плодовете на две, като внимавате да не ги нараните. Отстранете костилките.
Налейте виното и водата в горещ тиган, добавете пудрата захар. Разбъркайте и нека сосът кипне. Тогава в него сложете прасковите с разреза надолу. След няколко минути обърнете плодовете обратно и затворете съда. Целият процес на варене трябва да продължи около 7 минути.
Извадете плодовете в чиния, като две половинки са равни на една порция.
Върху тях сложете от бисквитено-бадемовата плънка, полейте със соса и украсете с целите ядки.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ПРАСКОВА 30 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ PRIME TEA SET филтър 6 ВИДА * 15
УРИАЖ ТЕРМАЛ КОМПЛЕКТ ХИДРАТИРАЩ БОГАТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл + ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 15 мл
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ГРЕЙС КОЛ ДАМСКИ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2 + ГЪБА ЗА БАНЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Желиран десерт от извара с праскови
- Праскова
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Желиран крем с чиа и праскови
- Сладки Прасковки
- Сладкиш с праскови и сметанов крем
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки
Коментари към Десерт от праскови в бяло вино с пълнеж от бисквити и бадеми