Двойни шоколадови бисквитки с млечен кокосов крем и глазура
Необходими продукти
За тестото:
- 250 грама брашно
- 25 грама какао
- 100 грама пудра захар
- щипка сол
- 200 грама охладено краве масло
- 2 жълтъка
- 1 чаена лъжица бакпулвер
За кокосовия крем:
- 3 жълтъка
- 50 грама захар
- 20 грама брашно
- 200 милилитра горещо прясно мляко
- 40 грама кокосови стърготини
За глазурата:
- 5-6 супени лъжици какао
- 30 грама масло
- 3-4 супени лъжици захар
- 40-50 милилитра течна сметана с висока масленост (22-33%)
За поръсване:
- кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете брашното с какаото, пудрата захар, солта и бакпулвера. Разбъркайте.

Добавете двата жълтъка, нарязаното на кубчета масло (или го настържете). Замесете меко еластично тесто, което не се лепи по ръцете. Оформете го като топка, увийте я в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.

Кокосовия крем направете, като разбиете жълтъците със захарта. Към тях прибавете брашното и кокосовите стружки и постепенно налейте горещото мляко. Разбъркайте добре и върнете сместа в тенджерата, в която сте загрели течността.

Поставете върху котлона и нека комбинацията се вари на средна температура, бъркайте безспирно, докато пяната изчезне и кремът се сгъсти.

Охладете го на водна баня, като отново не спирате да бъркате, за да не се образува коричка по повърхността. След това приберете в хладилника, докато стане време да използвате.

Върнете се към тестото, то вече ще се е охладило достатъчно. Разделете го на две части и разточете едната с дебелина не по-малко от 1/2 сантиметър, защото по време на печенето бисквитките ще станат хрупкави и може да се счупят, ако блатът е прекалено тънък.
С помощта на кръгла форма (може да използвате и отвора на чаша) изрежете сладките и ги подредете върху дъска за нарязване на продукти, която сте покрили с пергамент.

Приберете в хладилника за половин час и включете фурната да се загрява при 180 градуса.
Когато 30-те минути на студено изтекат, прехвърлете бисквитките в тава, заедно с хартията.

С вилица продупчете повърхността им и ги изпечете за 10 минути във вече горещата фурна.

По същия начин процедирайте и с останалото тесто.
Когато и то бъде превърнато в сладки основи, е време за сглобяване на хрупкавото лакомство.
Слепете всеки две бисквитки с по 1 чаена лъжица от вкусния кокосово-млечен крем и притиснете леко, за да не се разделят.

Щом приключите, остава само да направите глазурата. Тя се получава бързо и лесно, трябва само да смесите продуктите за нея и да поставите съда върху котлона. Бъркайте сместа до еднородност и тогава с нея намажете двойните бисквитки от едната страна.

Поръсете с кокосови стърготини и приберете за поне час в хладилника.

Колкото по-дълго престоят на студено, толкова по-вкусни ще бъдат - тестото ще поеме от крема и хрупкавостта ще се превърне в нежна структура. Така десертът ще наподобява вкуса на торта.

Добър апетит!
Източник: niksya.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ЛИЙ СТАФОРД КОКО ЛОКО ШАЙН МАСКА ЗА КОСА 200 мл
ИНОФАРМ СЪН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ДЕЦА SPF50 100 г
ИКАРОВ МАСЛО ПРОТИВ СТРИИ СЪС САФЛОР И ЛАВАНДУЛА ЗА НОРМАЛНА И ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 100 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 В ШОКОЛАДОВО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кокосови сладки от три продукта
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
Коментари към Двойни шоколадови бисквитки с млечен кокосов крем и глазура