Гювече със сирена и артишок

Необходими продукти:
240 грама крема сирене
- 240 грама сирене Монтерей Джак
- 1 чаена чаша нарязани чери домати
- 3/4 чаена чаша шунка
- 1/2 чаена чаша черни маслини, без костилки
- 1/2 чаена чаша сърцевина на артишок от консерва
- 100 грама сирене фета (или краве саламурено)
- 3 пресовани скилидки чесън
- 1/2 супена лъжица нарязан свеж босилек
- 1 чаена лъжица микс италиански подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете крема сиренето на кубчета, добавете настърганото Монтерей Джак, чери доматите, шунката, маслините, артишока, сиренето фета, чесъна, босилека и овкусете с микса подправки.
Сложете сместа в йенска тенджера и поставете капака.
Опечете във фурната за 30 минути на 180 градуса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Боб на фурна с домати и спанак
- Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
- Гювечета от картофи с гъби и лук
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Рибени гювечета с масло и зеленчуци
- Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела
- Гювечета със свинско, маринован лук, гъби и картофи
- Телешки гювечета с картофи и сушени сини сливи
- Гювечета от ориз с гъби, зеленчуци и чесън
- Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто
Коментари към Гювече със сирена и артишок