Гъбен пастет с рикота, чесън и орехи
Необходими продукти:
- 300 грама печурки
- 30 грама орехови или кедрови ядки
- малка скилидка чесън
- 4 стръка пресен магданоз
- 50 милилитра зехтин
- 50 грама рикота (или друго крема сирене)
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете ситно печурките, изпържете ги в 2-3 супени лъжици зехтин и извадете върху хартия.
Докато се охлаждат, разрежете скилидката и отстранете сърцевината й. Отделете магданозените листа от стръковете.
Смесете в блендер гъбите, магданозените листа, чесъна, 40 милилитра зехтин, рикотата, орехите и смелете всичко до получаване на паста.
Подправете на вкус със сол и прясно смлян черен пипер.
Сложете пастета в буркан и тогава налейте останалите 10 милилитра растителна мазнина.
Може да съхранявате в хладилник до две седмици в затворен буркан.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Двуспорова печурка
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Бързи гювечета с картофи, гъби и яйце
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Пържени печурки в соев сос
Коментари към Гъбен пастет с рикота, чесън и орехи