Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Гъбен пастет с рикота, чесън и орехи

Гъбен пастет с рикота, чесън и орехи

Гъбен пастет с рикота, чесън и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама печурки
  • 30 грама орехови или кедрови ядки
  • малка скилидка чесън
  • 4 стръка пресен магданоз
  • 50 милилитра зехтин
  • 50 грама рикота (или друго крема сирене)
  • сол
  • черен пипер


Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете ситно печурките, изпържете ги в 2-3 супени лъжици зехтин и извадете върху хартия.

Докато се охлаждат, разрежете скилидката и отстранете сърцевината й. Отделете магданозените листа от стръковете.

Смесете в блендер гъбите, магданозените листа, чесъна, 40 милилитра зехтин, рикотата, орехите и смелете всичко до получаване на паста.

Подправете на вкус със сол и прясно смлян черен пипер.

Сложете пастета в буркан и тогава налейте останалите 10 милилитра растителна мазнина.

Може да съхранявате в хладилник до две седмици в затворен буркан.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияЛайфстайлСнимкиНовиниСъставкиДиетиПроизводителиПсихологияЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияКлинични пътеки