Гъбен пастет с коняк и чесън

Необходими продукти:
300 грама гъби
250 грама масло
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 стръка мащерка
2 супени лъжици коняк
1/2 лимон
магданоз, естрагон - на вкус
Начин на приготвяне:
Нагорещете част от маслото и изпържете в него нарязания лук, докато омекне. Прибавете чесъна и мащерката, пържете още 2 минути. Нарежете гъбите, сложете и тях в тигана. Задушете в продължение на 8 минути на силен огън (до омекване). След това налейте коняка и сока от половин лимон. Варете още 2 - 3 минути, свалете от котлона и оставете да изстива. Когато това стане, извадете клонките мащерка, сложете останалото масло, магданоза, разбъркайте и разпределете във формички.
Приберете пастета в хладилник за 2 дни, след което може да си го хапнете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОМАГНАЛАБС ИМУНАЙЗ капсули * 30
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл ЗДРАВНИЦА
СУОНСЪН ДОБАВКА ЗА НОРМАЛНА ЦИРКУЛАЦИЯ НА КРЪВТА капсули * 60
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Гъбен пастет с коняк и чесън