Гъбен пастет с коняк и чесън

Необходими продукти:
300 грама гъби
250 грама масло
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 стръка мащерка
2 супени лъжици коняк
1/2 лимон
магданоз, естрагон - на вкус
Начин на приготвяне:
Нагорещете част от маслото и изпържете в него нарязания лук, докато омекне. Прибавете чесъна и мащерката, пържете още 2 минути. Нарежете гъбите, сложете и тях в тигана. Задушете в продължение на 8 минути на силен огън (до омекване). След това налейте коняка и сока от половин лимон. Варете още 2 - 3 минути, свалете от котлона и оставете да изстива. Когато това стане, извадете клонките мащерка, сложете останалото масло, магданоза, разбъркайте и разпределете във формички.
Приберете пастета в хладилник за 2 дни, след което може да си го хапнете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
ЕКВИЛИБРА ЧЕСЪН + ГЛОГ капсули * 32
ХУНКА КЕЪР ШАМПОАН С ЧЕСЪН И ДАФИНОВ ЛИСТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 675 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
СУОНСЪН МАСЛО ОТ ЧЕСЪН капсули 500 мг * 250
АУРА ХЕРБАЛС ИМУНО+ (БИЛКОВА ФОРМУЛА + ЦИНК) капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Черният чесън и необикновената му история
Коментари към Гъбен пастет с коняк и чесън