Гъбени тефтели с лук
Необходими продукти:
500 грама гъби
5 картофа
2 яйца
1 глава лук
1/2 чаена чаша прясно мляко
50 грама масло
2 супени лъжици галета
смлян черен пипер
сол
копър или магданоз
Начин на приготвяне:
Смесете галетата с прясното мляко, нарежете лука на ситно и го изпържете в маслото. Сварете гъбите и обелените картофи в подсолена вода, смелете ги веднага, добавете суровите яйца, накиснатата галета, лука, черен пипер, сол и разбъркайте старателно.
От получената смес оформете тефтели. Запържете ги леко в мазнина, прибавете прясното мляко, което е останало след накисване на галетата и задушете за 5 - 7 минути.
Поръсете ястието с нарязани зелени подправки по ваш избор и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Гъбени тефтели с лук