Гъбена супа с пилешко, ориз и застройка
Необходими продукти:
- 2 литра пилешки бульон
- 150 грама сварено пилешко месо
- 50-60 грама ориз
- 1 морков
- 1 глава лук
- 200 грама бели прясно замразени гъби
- 2 средни картофа
- 1/2 домат
- 50 грама нарязана сладка чушка
- 1 яйце
- подправки, включително зелени
- по 1/2 чаена лъжица масло и олио
- 1 супена лъжица майонеза или заквасена сметана по желание
Начин на приготвяне:
Във врящия бульон сложете ситно нарязаните обелени картофи и ориза.
Лука и моркова задушете в смес от маслото и олиото, след което изсипете в съда при останалите продукти.
Домата и чушката нарежете на малки кубчета, добавете и тях в бульона.
Гъбите измийте и без да ги размразявате, изсипете в тенджерата.
Остана пилешкото, него добавете последно, защото не му е необходимо много време за сваряване.
Яйцето разбийте и го влейте на тънка струя в супата, която поръсете с пресни зелени подправки по избор и поднесете след 10-15 минути с лъжица майонеза или заквасена сметана във всяка порция.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа със зеленчуци и юфка
- Гъбена супа с киноа
Коментари към Гъбена супа с пилешко, ориз и застройка