Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Гъбена супа с леща, чесън и босилек

Гъбена супа с леща, чесън и босилек

от 01 фев 2018г., обновено на 05 фев 2018г.
Гъбена супа с леща, чесън и босилек - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 220-250 грама леща (червена или сорт по ваш избор)
  • 250-300 грама пресни гъби (печурки или каквито предпочитате)
  • 1 неголяма глава лук
  • няколко скилидки чесън (по желание)
  • няколко картофа
  • сух босилек
  • дафинови листа
  • пресни зелени подправки


Начин на приготвяне:

Накиснете лещата в студена вода за една нощ. След това отцедете течността и сварете зрънцата в чиста вода.

Гъбите нарежете на слайсове, запазвайки формата им. Половината изсипете при лещата, а останалото количество запържете в олио, като добавите накълцания лук и настърганите моркови. Щом запръжката придобие златист цвят, изсипете я във врящата леща.

Картофите (предварително обелени и нарязани на кубчета) също сложете в тенджерата и подправете на вкус.

Приблизителното време за сваряване на супата е 20-25 минути на бавен огън (под капак).

Когато картофите бъдат готови, добавете чесновите скилидки (намачкани) и изчакайте 10-15 минути, преди да сервирате ястието.

Да ви е вкусно!

 

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: heaclub.ru

Още по темата:
  • Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
  • Гъбена крем-супа със сос бешамел Гъбена крем-супа със сос бешамел
  • Унгарска гъбена супа Унгарска гъбена супа
  • Гъбена супа с жито Гъбена супа с жито
5.0/5 1 оценка

Коментари към Гъбена супа с леща, чесън и босилек

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гъбена супа с леща, чесън и босилек
    www.framar.bg 
    на 15 December 2025 в 03:15
    Коментирайте "Гъбена супа с леща, чесън и босилек"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Супи
  • Каши и супи от зърнени и бобови култури
  • Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
  • Диетична супа от ечемик и гъби
  • Гъбена крем-супа със сос бешамел
  • Унгарска гъбена супа
  • Гъбена супа с ориз
  • Пикантна гъбена супа със сьомга
  • Гъбена супа с жито
  • Гъбена супа с кисело зеле
  • Чеснова гъбена супа с билково масло
  • Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лечение на тромбоцитопенияЛечение на тромбоцитопения

Лечение на тромбоцитопения

от 12 дек 2025г.Прочети повече
AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменциятаAI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 4 дни, 14 часа и 15 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 44 дни, 16 часа и 11 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НИВЕА ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ МЕД РИПЕЪР 4.8 г

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30% 50 мл АПИОРГАНИК

ЕЛ КОМПРА ТРИБУЛУС капсули * 180

СПИРТ КАМФОРОВ 10% 100 мл. ГАЛЕН ФАРМА

ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА ЖЕНСКА ГРИЖА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:13:47

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:12:18

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:10:32

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: Гинка Николаева от 12 дек 2025г. в 16:51:10

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: Д.А. от 12 дек 2025г. в 16:08:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival