Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Гъбена супа с леща, чесън и босилек

Гъбена супа с леща, чесън и босилек

Гъбена супа с леща, чесън и босилек - изображение

Необходими продукти:

  • 220-250 грама леща (червена или сорт по ваш избор)
  • 250-300 грама пресни гъби (печурки или каквито предпочитате)
  • 1 неголяма глава лук
  • няколко скилидки чесън (по желание)
  • няколко картофа
  • сух босилек
  • дафинови листа
  • пресни зелени подправки


Начин на приготвяне:

Накиснете лещата в студена вода за една нощ. След това отцедете течността и сварете зрънцата в чиста вода.

Гъбите нарежете на слайсове, запазвайки формата им. Половината изсипете при лещата, а останалото количество запържете в олио, като добавите накълцания лук и настърганите моркови. Щом запръжката придобие златист цвят, изсипете я във врящата леща.

Картофите (предварително обелени и нарязани на кубчета) също сложете в тенджерата и подправете на вкус.

Приблизителното време за сваряване на супата е 20-25 минути на бавен огън (под капак).

Когато картофите бъдат готови, добавете чесновите скилидки (намачкани) и изчакайте 10-15 минути, преди да сервирате ястието.

Да ви е вкусно!

 

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: heaclub.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаСнимкиСъставкиНовиниПсихологияЛайфстайлПроизводителиАлтернативна медицинаКлинични пътекиИстория