Гъбена супа с леща, чесън и босилек
Необходими продукти:
- 220-250 грама леща (червена или сорт по ваш избор)
- 250-300 грама пресни гъби (печурки или каквито предпочитате)
- 1 неголяма глава лук
- няколко скилидки чесън (по желание)
- няколко картофа
- сух босилек
- дафинови листа
- пресни зелени подправки
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата в студена вода за една нощ. След това отцедете течността и сварете зрънцата в чиста вода.
Гъбите нарежете на слайсове, запазвайки формата им. Половината изсипете при лещата, а останалото количество запържете в олио, като добавите накълцания лук и настърганите моркови. Щом запръжката придобие златист цвят, изсипете я във врящата леща.
Картофите (предварително обелени и нарязани на кубчета) също сложете в тенджерата и подправете на вкус.
Приблизителното време за сваряване на супата е 20-25 минути на бавен огън (под капак).
Когато картофите бъдат готови, добавете чесновите скилидки (намачкани) и изчакайте 10-15 минути, преди да сервирате ястието.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: heaclub.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с киноа
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
Коментари към Гъбена супа с леща, чесън и босилек