Гъбена пица с чесън и песто

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 скилидка чесън (цяла)
- 200 грама гъби, нарязани
- 130 грама песто
- 4 готови блата за пица
- 75 грама сушени домати в мазнина (отцедени и нарязани)
- 100 грама козе сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на максимална температура.
В зехтина изпържете чесъна, гъбите и подправете на вкус. След като гъбите станат златисти свалете от котлона и изхвърлете скилидката чесън.
Намажете с пестото всички блатове за пица, отгоре разпределете гъбите, доматите и козето сирене.
Печете за 8-10 минути, докато сиренето започне да се разтапя и покафенява по краищата, а блатът стане хрупкав.
Нарежете и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Как да използваме плоча за пица
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Джоб пица с кори за лазаня
- Кафяво - червена миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Гъбена пица с чесън и песто