Гъбена каша с лук и заквасена сметана

Необходими продукти:
350 грама печурки
1 глава стар лук
1 морков
2 супени лъжици брашно
400 милилитра вода
3 супени лъжици сметана (заквасена)
олио за пържене на зеленчуците
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
В нагорещено олио изпържете нарязаната глава стар лук и настъргания морков.
Добавете нарязаните гъби, подправете сместа на вкус.
Разбъркайте брашното с малко вода, за да се получи гъста каша, след което налейте и останалото количество от течността. Подправете със сол и черен пипер.
Изсипете в съда с гъбите и зеленчуците, нека всичко се задушава 5 минути.
Тогава прибавете 3 супени лъжици заквасена сметана, разбъркайте и оставете кашата на слаб огън за 2 минути.
След това може да поднесете, декорирана с пресни магданоз или копър, например.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Панирани гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Кичурка
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Задушени гъби в бира и масло
- Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
- Двуспорова печурка
- Едра орешарка, Едра миризливка
Коментари към Гъбена каша с лук и заквасена сметана