Гръцка салата с пържен лимон и печени чушки
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша зехтин
- 1 малък лимон, нарязан на тънко
- 220 грама сирене фета
- 1 супена лъжица нарязан на ситно риган
- 2 тънки червени чушки
- 1 малка глава червен лук, нарязан на тънко
- 1 краставица, нарязана
- 500 грама чери домати, разрязани на половина
- 2 супени лъжици оцет
Начин на приготвяне:
Загрейте 1/4 чаена чаша от зехтина и изпържете лимоновите резени, докато се овъглят по ръбовете за около 2 минути. Прехвърлете ги в купа.
Натрошете сиренето фета при лимоните, добавете ригана, останалия зехтин, подправете със сол и пипер. Разбъркайте и оставете настрана.
Върнете тигана на котлона и изпържете чушките, до готовност за около 6-8 минути. Охладете ги и ги разрежете по дължина.
Прибавете лука, краставиците, доматите, оцет и голяма щипка сол. Разбъркайте и сервирайте.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Салата от цвекло с майонеза, чесън и орехи
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
Коментари към Гръцка салата с пържен лимон и печени чушки