Гроздово желе
Необходими продукти:
- 1 килограм грозде
- 700 грама захар на всеки литър сок
- 500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Гроздето в никакъв случай не трябва да бъде презряло. Измийте го добре и сварете зърната в половин литър вода в продължение на 15 минути.
Стрийте плода, като го прокарате през сито, след което прецедете месестата част през 2-3 слоя марля.
Смесете в съд сока и водата, добавете захар, според количеството на получената течност (700 грама на литър).
Варете половин час на среден огън, като периодично отстранявате пяната, която се образува. За това време сиропът ще намали обема си 2 пъти.
Когато свалите от котлона, веднага разпределете в сухи топли бурканчета. Подредете ги в тенджера с вода и варете 10 минути (за бурканчета с вместимост 0,5 литра).
След това затворете и оставете да се охлади.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
БАРБА ИТАЛИАНА МАТИРАЩА ПАСТА INSOLIA 100 мл
ВИТУ СПОКОЙСТВИЕ И СЪН капсули 200 мг * 90
ФИТОБИОС АФТЪР ТАТУ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ЗА ТАТУИРАНА КОЖА SPF 50 75 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИГУРИН * 90
СПРИНГ ЕЪР БРОНЗ ЛАЙН АРОМАТНА СОЕВА СВЕЩ ГРОЗДЕ 170 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Гроздово смути с ябълка, ягоди и кисело мляко
- Черно кучешко грозде
- Парти хапки от грозде, карамел и фъстъци
- Чурчхела (мъстеница, балсуджук)
- Стафиди - състав и ползи
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Смути от грозде и спанак с краставица
- Червено френско грозде
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
- Захванете си желания сорт грозде чрез резници
Коментари към Гроздово желе