Гроздово желе
 
    Необходими продукти:
- 1 килограм грозде
- 700 грама захар на всеки литър сок
- 500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Гроздето в никакъв случай не трябва да бъде презряло. Измийте го добре и сварете зърната в половин литър вода в продължение на 15 минути.
Стрийте плода, като го прокарате през сито, след което прецедете месестата част през 2-3 слоя марля.
Смесете в съд сока и водата, добавете захар, според количеството на получената течност (700 грама на литър).
Варете половин час на среден огън, като периодично отстранявате пяната, която се образува. За това време сиропът ще намали обема си 2 пъти.
Когато свалите от котлона, веднага разпределете в сухи топли бурканчета. Подредете ги в тенджера с вода и варете 10 минути (за бурканчета с вместимост 0,5 литра).
След това затворете и оставете да се охлади.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА AUTOGRAPH 100 мл
ЕЛЕГАНС СОЛИ ЗА ВАНА САНТАЛ 380 г
ФЛОРАДИКС КИНДЕРВИТАЛ сироп 250 мл SALUS HAUS
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИГУРИН * 90
АРИХОЛ ДЖЪМП таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Домашен оцет от грозде
- Сладко от грозде с ванилия
- Черно кучешко грозде
- Сладко от грозде с орехи
- Грозде, лоза
- Сок от грозде подпомага функциите на паметта
- Захванете си желания сорт грозде чрез резници
- Гроздово сладко (от бяло грозде)





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Гроздово желе