Начало Хранене Рецепти Консерви Плодове Гроздово желе

Гроздово желе

Гроздово желе - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм грозде
  • 700 грама захар на всеки литър сок
  • 500 милилитра вода

 

Начин на приготвяне:

Гроздето в никакъв случай не трябва да бъде презряло. Измийте го добре и сварете зърната в половин литър вода в продължение на 15 минути.

Стрийте плода, като го прокарате през сито, след което прецедете месестата част през 2-3 слоя марля.

Смесете в съд сока и водата, добавете захар, според количеството на получената течност (700 грама на литър).

Варете половин час на среден огън, като периодично отстранявате пяната, която се образува. За това време сиропът ще намали обема си 2 пъти.

Когато свалите от котлона, веднага разпределете в сухи топли бурканчета. Подредете ги в тенджера с вода и варете 10 минути (за бурканчета с вместимост 0,5 литра).

След това затворете и оставете да се охлади.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноДиетиЗдравни съветиБотаникаЛайфстайл