Гроздово желе

Необходими продукти:
- 1 килограм грозде
- 700 грама захар на всеки литър сок
- 500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Гроздето в никакъв случай не трябва да бъде презряло. Измийте го добре и сварете зърната в половин литър вода в продължение на 15 минути.
Стрийте плода, като го прокарате през сито, след което прецедете месестата част през 2-3 слоя марля.
Смесете в съд сока и водата, добавете захар, според количеството на получената течност (700 грама на литър).
Варете половин час на среден огън, като периодично отстранявате пяната, която се образува. За това време сиропът ще намали обема си 2 пъти.
Когато свалите от котлона, веднага разпределете в сухи топли бурканчета. Подредете ги в тенджера с вода и варете 10 минути (за бурканчета с вместимост 0,5 литра).
След това затворете и оставете да се охлади.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
Л'АНДЖЕЛИКА ДЕРМА УЕЛНЕС ПОДХРАНВАЩ ДУШ ГЕЛ 250 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
БАРБА ИТАЛИАНА МАТИРАЩА ПАСТА INSOLIA 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Черно кучешко грозде
- Ресвератролът в гроздето топи килограми
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Грозде, лоза
- Сок от грозде подпомага функциите на паметта
- Смути от грозде с крес салата и киви
- Как да премахнем излишните килограми?
- Гроздово сладко (от бяло грозде)
- Гроздето помага при кариес
- Гроздето действа укрепващо на целия организъм
Коментари към Гроздово желе