Гроздово желе
Необходими продукти:
- 1 килограм грозде
- 700 грама захар на всеки литър сок
- 500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Гроздето в никакъв случай не трябва да бъде презряло. Измийте го добре и сварете зърната в половин литър вода в продължение на 15 минути.
Стрийте плода, като го прокарате през сито, след което прецедете месестата част през 2-3 слоя марля.
Смесете в съд сока и водата, добавете захар, според количеството на получената течност (700 грама на литър).
Варете половин час на среден огън, като периодично отстранявате пяната, която се образува. За това време сиропът ще намали обема си 2 пъти.
Когато свалите от котлона, веднага разпределете в сухи топли бурканчета. Подредете ги в тенджера с вода и варете 10 минути (за бурканчета с вместимост 0,5 литра).
След това затворете и оставете да се охлади.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ПРАНАДРЕН разтвор 500 мл
ХАЯ ЛАБС ГРОЗДОВО СЕМЕ ЕКСТРАКТ капсули 100 мг * 120
ПРОМОЕКО МЕДИКА WELL3 СИРОП 500 мл
ВИТУ СПОКОЙСТВИЕ И СЪН капсули 200 мг * 90
Нов ПРОМОВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
СИЙСТАРС ПОДХРАНВАЩ НОЩЕН КРЕМ С МАВРУД 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Черно кучешко грозде
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Захванете си желания сорт грозде чрез резници
- Стафиди - състав и ползи
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
- Парти хапки от грозде, карамел и фъстъци
- Червено френско грозде
- Грозде, лоза
- Чурчхела (мъстеница, балсуджук)
- Гроздово семе – природен източник на здраве и дълголетие
Коментари към Гроздово желе