Гроздово желе
Необходими продукти:
- 1 килограм грозде
- 700 грама захар на всеки литър сок
- 500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Гроздето в никакъв случай не трябва да бъде презряло. Измийте го добре и сварете зърната в половин литър вода в продължение на 15 минути.
Стрийте плода, като го прокарате през сито, след което прецедете месестата част през 2-3 слоя марля.
Смесете в съд сока и водата, добавете захар, според количеството на получената течност (700 грама на литър).
Варете половин час на среден огън, като периодично отстранявате пяната, която се образува. За това време сиропът ще намали обема си 2 пъти.
Когато свалите от котлона, веднага разпределете в сухи топли бурканчета. Подредете ги в тенджера с вода и варете 10 минути (за бурканчета с вместимост 0,5 литра).
След това затворете и оставете да се охлади.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ САПУН С ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ И БОРОВИНКА 250 гр.
ЕМСИБЕТ ТЕРМАЛ ЕНЕРГИЗИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 250 мл
НЕИСС КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ДЕТОКС 50 мл
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
БИЛКА ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ 150 мл.
ДИУРЕТИК ФОРМУЛА капсули 300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Черно кучешко грозде
- Захванете си желания сорт грозде чрез резници
- Грозде, лоза
- Стафиди - състав и ползи
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
- Ресвератрол
- Гроздово семе – природен източник на здраве и дълголетие
- Винен оцет
- Как да си приготвим стафиди в домашни условия?
Коментари към Гроздово желе