Гроздово желе

Необходими продукти:
- 1 килограм грозде
- 700 грама захар на всеки литър сок
- 500 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Гроздето в никакъв случай не трябва да бъде презряло. Измийте го добре и сварете зърната в половин литър вода в продължение на 15 минути.
Стрийте плода, като го прокарате през сито, след което прецедете месестата част през 2-3 слоя марля.
Смесете в съд сока и водата, добавете захар, според количеството на получената течност (700 грама на литър).
Варете половин час на среден огън, като периодично отстранявате пяната, която се образува. За това време сиропът ще намали обема си 2 пъти.
Когато свалите от котлона, веднага разпределете в сухи топли бурканчета. Подредете ги в тенджера с вода и варете 10 минути (за бурканчета с вместимост 0,5 литра).
След това затворете и оставете да се охлади.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРСЕЛМЕД ЛЕК ДЕРМАЛЕН КРЕМ 50 мл.
БОТАЛАЙФ ПАСТА ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ЗА ДЕЦА 195 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ СУПЕР ГРИЙНС 360 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ 1001 NIGHTS филтър * 32
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО С МАВРУД 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Черно кучешко грозде
- Как да си приготвим стафиди в домашни условия?
- Грозде, лоза
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Стафиди - състав и ползи
- Парти хапки от грозде, карамел и фъстъци
- Винен оцет
- Гроздово семе – природен източник на здраве и дълголетие
- Захванете си желания сорт грозде чрез резници
- Смути от грозде с крес салата и киви
Коментари към Гроздово желе