Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Гофрети от бутер тесто с различни плънки

Гофрети от бутер тесто с различни плънки

Гофрети от бутер тесто с различни плънки - изображение

Необходими продукти:

за гофретите:

  • брашно за разточване
  • бутер тесто (около 500 грама)

за плънка с бадеми и сладко:

  • 4 супени лъжици бадемов тахан
  • 6 супени лъжици сладко по избор
  • масло и кленов сироп за сервиране

за шоколадовата плънка:

  • 120 грама шоколадов чипс
  • 1 чаена чаша мини бонбони маршмелоу
  • сметана за сервиране

за солената плънка:

  • 1 1/3 чаена чаша настъргано сирене Грюер
  • 180 грама шунка
  • 3 супени лъжици горчица
  • масло

Начин на приготвяне:

Включете уреда за печене на гофрети да се загрява.

Набрашнете кухненски плот и разточете тестото леко. Разрежете го наполовина през средата.

Всяка половина от тестото разточете на широчина, колкото е широка формата в гофретника, а дължината трябва да е двойна, за да може да се получи "сандвич".

Разпредете плънка по желание върху половината на гофретите, като оставите по 1 сантиметър борд. Прегънете и притиснете краищата с вилица.

Опечете гофретите до готовност.

*Ако имате останало тесто, разточете на ново и оформете по същия начин.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети