Гофрети от бутер тесто с различни плънки
Необходими продукти:
за гофретите:
- брашно за разточване
- бутер тесто (около 500 грама)
за плънка с бадеми и сладко:
- 4 супени лъжици бадемов тахан
- 6 супени лъжици сладко по избор
- масло и кленов сироп за сервиране
за шоколадовата плънка:
- 120 грама шоколадов чипс
- 1 чаена чаша мини бонбони маршмелоу
- сметана за сервиране
за солената плънка:
- 1 1/3 чаена чаша настъргано сирене Грюер
- 180 грама шунка
- 3 супени лъжици горчица
- масло
Начин на приготвяне:
Включете уреда за печене на гофрети да се загрява.
Набрашнете кухненски плот и разточете тестото леко. Разрежете го наполовина през средата.
Всяка половина от тестото разточете на широчина, колкото е широка формата в гофретника, а дължината трябва да е двойна, за да може да се получи "сандвич".
Разпредете плънка по желание върху половината на гофретите, като оставите по 1 сантиметър борд. Прегънете и притиснете краищата с вилица.
Опечете гофретите до готовност.
*Ако имате останало тесто, разточете на ново и оформете по същия начин.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Лесни гофрети на грил тиган
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Гофрети с газирана вода
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Хрупкави картофени гофрети
- Вити бутер банички с шоколад
- Сладки бутер солети с тахан и мед
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
Коментари към Гофрети от бутер тесто с различни плънки