Глазирано пилешко месо с кленов сироп и горчица
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 броя пилешки гърди
- 1/2 супена лъжица черен пипер
- 1/4 супена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша пилешки бульон
- 1/4 чаена чаша кленов сироп
- 2 супени лъжици накълцана мащерка
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 супена лъжица горчица
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на максимална температура. Използвайте тиган, в който можете и да печете, и сложете зехтина. Овкусете пилешките гърди с подправките и ги поставете в нагрятата мазнина. Пържете по две минути от всяка страна.
Извадете пилето в чиния, а в тигана сипете бульона, сиропа, мащерката и чесъна. Гответе за няколко минути, като се опитате да оберете всички подправки, останали по дъното на съда. Добавете оцета и горчицата и оставете на огъня за още 1-2 минути.
Върнете пилето в тигана и го поставете във фурната за 10 минути, или докато месото е готово. След като се изпече, извадете пилето от съда и го оставете за 5 минути.
През това време върнете тигана на котлона и на средна температура продължете да готвите соса още две минути, като не спирате да бъркате. Целта е вашето ястие да получи приятен бляскав цвят. Сервирайте с месото и го полейте обилно с течността.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Глазирано пилешко месо с кленов сироп и горчица