Начало Хранене Рецепти Салати С месо Глазирано пилешко месо с кленов сироп и горчица

Глазирано пилешко месо с кленов сироп и горчица

 Глазирано пилешко месо с кленов сироп и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 броя пилешки гърди
  • 1/2 супена лъжица черен пипер
  • 1/4 супена лъжица сол
  • 1/4 чаена чаша пилешки бульон
  • 1/4 чаена чаша кленов сироп
  • 2 супени лъжици накълцана мащерка
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 супена лъжица горчица

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на максимална температура. Използвайте тиган, в който можете и да печете, и сложете зехтина. Овкусете пилешките гърди с подправките и ги поставете в нагрятата мазнина. Пържете по две минути от всяка страна.

Извадете пилето в чиния, а в тигана сипете бульона, сиропа, мащерката и чесъна. Гответе за няколко минути, като се опитате да оберете всички подправки, останали по дъното на съда. Добавете оцета и горчицата и оставете на огъня за още 1-2 минути.

Върнете пилето в тигана и го поставете във фурната за 10 минути, или докато месото е готово. След като се изпече, извадете пилето от съда и го оставете за 5 минути.

През това време върнете тигана на котлона и на средна температура продължете да готвите соса още две минути, като не спирате да бъркате. Целта е вашето ястие да получи приятен бляскав цвят. Сервирайте с месото и го полейте обилно с течността.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти