Глазирани лимонови бисквитки с рикота
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол
- 110 грама масло
- 2 чаени чаши захар
- 2 яйца
- 450 грама рикота
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица лимонова кора
За глазурата:
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица лимонова кора
- 1 1/2 чаени чаши пудра захар
Начин на приготвяне:
Сгорещете фурната на 190 градуса.
В средно голяма купа смесете брашното с бакпулвера и солта.

В отделна (по-голяма) купа комбинирайте маслото и захарта, разбийте ги с миксера за 3 минути, докато се получи кремообразна консистенция. Яйцата добавяйте едно по едно, като разбивате след всяко.

След това сложете рикотата, лимоновите кора и сок при крема и разбийте.

Изсипете и брашното, но не разбивайте повече, а бъркайте.

Загребвайте от тестото със супена лъжица и поставяйте върху тава с лист пергамент в нея, като си помагате с още една лъжица. Изпечете бисквитките за 15 минути (докато станат златисти по краищата).

Извадете ги от фурната и оставете в тавата за 20 минути.
Направете глазурата, смесвайки пудрата захар с лимоновите сок и кора. Разбъркайте до еднородност.

Покрийте с половин чаена лъжичка от нея всяка бисквитка (трябва да са охладени) и заравнете.

Изчакайте 2 часа, преди да поднесете сладките, за да може глазурата да стегне.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Класически бисквитки с фъстъчено масло
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
Коментари към Глазирани лимонови бисквитки с рикота