Глазирани лимонови бисквитки с рикота
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол
- 110 грама масло
- 2 чаени чаши захар
- 2 яйца
- 450 грама рикота
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица лимонова кора
За глазурата:
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица лимонова кора
- 1 1/2 чаени чаши пудра захар
Начин на приготвяне:
Сгорещете фурната на 190 градуса.
В средно голяма купа смесете брашното с бакпулвера и солта.
В отделна (по-голяма) купа комбинирайте маслото и захарта, разбийте ги с миксера за 3 минути, докато се получи кремообразна консистенция. Яйцата добавяйте едно по едно, като разбивате след всяко.
След това сложете рикотата, лимоновите кора и сок при крема и разбийте.
Изсипете и брашното, но не разбивайте повече, а бъркайте.
Загребвайте от тестото със супена лъжица и поставяйте върху тава с лист пергамент в нея, като си помагате с още една лъжица. Изпечете бисквитките за 15 минути (докато станат златисти по краищата).
Извадете ги от фурната и оставете в тавата за 20 минути.
Направете глазурата, смесвайки пудрата захар с лимоновите сок и кора. Разбъркайте до еднородност.
Покрийте с половин чаена лъжичка от нея всяка бисквитка (трябва да са охладени) и заравнете.
Изчакайте 2 часа, преди да поднесете сладките, за да може глазурата да стегне.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Лесни солени бисквити с масло
- Сладки гъбки
- Домашни слепени бисквити
Коментари към Глазирани лимонови бисквитки с рикота