Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Гигантска шоколадова бисквита

Гигантска шоколадова бисквита

Гигантска шоколадова бисквита - изображение

Необходими продукти:

  • 220 грама брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 220 грама безсолно масло, разтопено и охладено
  • 120 грама кафява захар
  • 150 грама кристална захар
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
  • 2 яйца, разбити
  • 100 грама шоколадови капки – микс млечни и черен шоколад

 

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, содата бикарбонат и солта.

Разбийте с миксер двата вида захар с екстракта от ванилия и маслото за около 5-10 минути, докато получите пухкава бледожълта смес.

Сложете яйцата и отново разбъркайте, да се комбинират.

Прибавете сухите съставки на части и бъркайте.

Добавете половината от шоколадовите капки.

Сложете тестото в тавичка с размер около 20 сантиметра с тавичка за печене и замразете за 15 минути.

Междувременно загрейте фурната на 150 градуса.

По-голяма тава застелете с хартия и сложете бисквитата в центъра – няма нужда да я притискате или оформяте. Печете я за 35-40 минути, като след първите 20 минути извадете бисквитата и я поръсете с отделените шоколадови парченца, след което допечете до готовност.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: buzzfeed.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитно