Гигантска шоколадова бисквита
    Необходими продукти:
- 220 грама брашно
 - 1 чаена лъжица сол
 - 1 чаена лъжица сода бикарбонат
 - 220 грама безсолно масло, разтопено и охладено
 - 120 грама кафява захар
 - 150 грама кристална захар
 - 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
 - 2 яйца, разбити
 - 100 грама шоколадови капки – микс млечни и черен шоколад
 
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, содата бикарбонат и солта.
Разбийте с миксер двата вида захар с екстракта от ванилия и маслото за около 5-10 минути, докато получите пухкава бледожълта смес.
Сложете яйцата и отново разбъркайте, да се комбинират.
Прибавете сухите съставки на части и бъркайте.
Добавете половината от шоколадовите капки.
Сложете тестото в тавичка с размер около 20 сантиметра с тавичка за печене и замразете за 15 минути.
Междувременно загрейте фурната на 150 градуса.
По-голяма тава застелете с хартия и сложете бисквитата в центъра – няма нужда да я притискате или оформяте. Печете я за 35-40 минути, като след първите 20 минути извадете бисквитата и я поръсете с отделените шоколадови парченца, след което допечете до готовност.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: buzzfeed.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Бонбони и дребни сладки
 - Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
 - Бисквити с тиква и шоколадови парченца
 - Овесени бисквити с парченца шоколад
 - Класически бисквитки с фъстъчено масло
 - Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
 - Бисквити с пюре от тиква и шоколадови парченца
 - Веган джинджифилови бисквити
 - Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
 - Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
 - Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
 
Коментари към Гигантска шоколадова бисквита