Вити мини сладкиши с крем с маскарпоне

Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици суха мая
- 150 милилитра топла вода
- 150 милилитра студена вода
- 2 чаени лъжици лимонов сок
- 450 грама брашно + 1/2 чаена чаша
- 50 грама захар
- 1 чаена лъжица сол
- 280 грама студено масло, нарязано на малки кубчета
за шоколадовия пълнеж:
- 75 грама меко масло
- 3 супени лъжици какао
- 100 грама кафява захар
- 50 грама златен сироп
за крема с маскарпоне:
- 250 грама маскарпоне
- 1 чаена лъжица есенция ванилия
- 4 супени лъжици пудра захар
- 2 чаени лъжици инстантно кафе
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото: в малка купичка смесете маята с топлата вода и изчакайте да шупне.
В друга купа смесете лимоновия сок и студената вода.
В голяма купа пресейте брашното, сложете захарта и солта. Добавете кубчетата масло и разбъркайте. Сипете водата с маята и тази с лимон и бързо разбъркайте с метална лъжица.
Премесете с ръка върху набрашнен плот и леко оформете правоъгълник. Разточете го на дълга ивица - 45 х 15 сантиметра.
Прегънете на 3, след което пак разточете и отново прегънете - повторете 3 пъти, по този начин ще направите слоеве на тестото. Увийте във фолио тестото и го охладете за 1 час.
Докато тестото се охлажда, пригответе шоколадовия крем - смесете какаото, кафявата захар и маслото, за да се получи паста.
Покрийте и приберете в хладилник.
Извадете тестото и набрашнете кухненския плот, след което го разточете на правоъгълник с размери 30 на 40 сантиметра. Нарежете 3 ленти по дължина. Всяка намажете с шоколадовия пълнеж, сгънете на половина и разрежете през средата по дължина. Всяка част навийте на малко руло.
Пригответе останалото тесто по същия начин, трябва да получите общо 12 броя мини рулца. Покрийте ги с чиста кърпа и ги оставете да втасат на топло за 2 часа.
Загрейте фурната на 170 градуса и ги печете за 20-25 минути, докато станат златисти. Докато са все още топли, леко притиснете с лъжица центъра на всяко рулце, за да направите кладенец за крема с маскарпоне.
Намажете със златния сироп и оставете да се охладят.
Пригответе крема с маскарпоне - в малка купичка смесете 2 супени лъжици вряла вода с кафето, за да се разтвори.
В друга купа разбъркайте маскарпонето, пудрата захар и ванилията. Направете няколко ивици от кафето върху крема и леко разбъркайте, за да се получи мраморен ефект, без да се комбинират напълно цветовете.
Прехвърлете в пош и украсете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bestrecipes.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Ягодово тирамису с шоколадови стърготини
- Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
- Медени пържоли в маскарпоне сос
- Пълнени печени ябълки с бисквитен маскарпоне крем
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
Коментари към Вити мини сладкиши с крем с маскарпоне