Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Вити мини сладкиш с крем с маскарпоне

Вити мини сладкиш с крем с маскарпоне

Вити мини сладкиш с крем с маскарпоне - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжици суха мая
  • 150 милилитра топла вода
  • 150 милилитра студена вода
  • 2 чаени лъжици лимонов сок
  • 450 грама брашно + 1/2 чаена чаша
  • 50 грама захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 280 грама студено масло, нарязано на малки кубчета

за шоколадовия пълнеж:

  • 75 грама меко масло
  • 3 супени лъжици какао
  • 100 грама кафява захар
  • 50 грама златен сироп

за крема с маскарпоне:

  • 250 грама маскарпоне
  • 1 чаена лъжица есенция ванилия
  • 4 супени лъжици пудра захар
  • 2 чаени лъжици инстантно кафе

Начин на приготвяне:

Пригответе тестото: в малка купичка смесете маята с топлата вода и изчакайте да шупне.

В друга купа смесете лимоновия сок и студената вода.

В голяма купа пресейте брашното, сложете захарта и солта. Добавете кубчетата масло и разбъркайте. Сипете водата с маята и тази с лимон и бързо разбъркайте с метална лъжица.

Премесете с ръка върху набрашнен плот и леко оформете правоъгълник. Разточете го на дълга ивица - 45 х 15 сантиметра.

Прегънете на 3, след което пак разточете и отново прегънете - повторете 3 пъти, по този начин ще направите слоеве на тестото. Увийте във фолио тестото и го охладете за 1 час.

Докато тестото се охлажда, пригответе шоколадовия крем - смесете какаото, кафявата захар и маслото, за да се получи паста.

Покрийте и приберете в хладилник.

Извадете тестото и набрашнете кухненския плот, след което го разточете на правоъгълник с размери 30 на 40 сантиметра. Нарежете 3 ленти по дължина. Всяка намажете с шоколадовия пълнеж и сгънете на половина и разрежете през средата на дължина. Всяка част навийте на малко руло.

Пригответе останалото тесто по същия начин, трябва да получите общо 12 броя мини рулца. Покрийте ги с чиста кърпа и ги оставете да втасат на топло за 2 часа.

Загрейте фурната на 170 градуса и ги печете за 20-25 минути, докато станат златисти. Докато са все още топли, леко притиснете с лъжица центъра на всяко рулце, за да направите кладенец за крема с маскарпоне.

Намажете със златния сироп и оставете да се охладят.

Пригответе крема с маскарпоне - в малка купичка смесете 2 супени лъжици вряла вода с кафето, за да се разтвори.

В друга купа разбъркайте маскарпоне, пудрата захар и ванилията. Направете няколко ивици с кафето върху крема и леко разбъркайте, за да се получи мраморен ефект, без да се комбинират напълно цветовете.

Прехвърлете в пош и украсете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bestrecipes.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти