Вино от глухарчета с лимонови кори и стафиди

Необходими продукти:
1 литров буркан цветове от глухарче
2 лимона
1,5 килограм захар
100 грама стафиди
3 - 4 стръка мента или маточина
Начин на приготвяне:
Отделете венчелистчетата на цветовете глухарче с помощта на нож, притискайки с острието му и издърпвайки стъблото от основата. Сложете листенцата в тенджера, залейте ги с 4 литра преварена и охладена вода, затворете съда с капак и оставете така за едно денонощие. След това изсипете захарта в съд, налейте 500 милилитра вряща вода и варете на бавен огън. Когато капнете капка от сиропа във вода, не трябва да се образува "меко топче". Сложете настоя от глухарчетата да кипне, свалете от огъня и нека изстине. Прецедете.
Обелете кората на лимоните, изрязвайки я спираловидно, а от меката част изцедете сока. Към отварата, която получихте след прецеждането, добавете захарния сироп, стафидите, маточината, сока и кората от лимоните. Разбъркайте добре сместа и покрийте с марля. Оставете за 2 дни, за да ферментира и извадете маточината и лимоновите кори.
Прелейте течността заедно със стафидите в голяма бутилка, сложете гумена ръкавица на гърлото и пробийте отвор на пръста. Оставете да ферментира на тъмно място. Когато процесът приключи, отделете утайката и разлейте течността в бутилки. Затворете ги и приберете на тъмно за минимум 3 месеца.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Глухарче, Радика
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Мандраке, Мандрагора
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
Коментари към Вино от глухарчета с лимонови кори и стафиди